close

Rulada cu crema de nuci si cocos- nu necesita coacere

Rulada cu crema de nuci si cocos- nu necesita coacere

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente

Crema de nuci

-100 gr zahar tos

-175 ml lapte

-130 gr nuci macinate

Crema de cocos

-150 gr zahar tos

-150 gr unt

-6 linguri apa

-70 gr lapte praf

-200 gr fulgi nuca de cocos

Veti mai avea nevoie de:

-1 foaie de napolitana

-2 banane

Mod de preparare

Pentru a face umplutura de nuci, trebuie sa incepeti prin a caramelize zaharul. Dup ace zaharul s-a caramelizat, luati vasul dupa foc si turnati cu grija laptele.

Puneti vasul iarasi pe foc si mai tineti-l cateva minute, pana ce laptele se amesteca cu zaharul si se formeaza caramelul.

Adaugati nucile macinate, amestecati bine si apoi opriti focul.

Pentru a face umplutura de cocos, trebuie sa puneti untul la topit intr-un vas pe foc. Dupa ce untul se topeste, se ia vasul de pe foc si se adauga laptele praf si laptele.

Amestecati bine, dupa care la final adaugati fulgii de cocos.

Intindeti o bucata de folie de aluminiu pe masa si asezati foaia de napolitana pe ea. Peste foaia de napolitana se intinde prima data umplutura de nuci.

Se intinde bine si se netezeste cu dosul unei linguri. Peste umplutura de nuci se intinde apoi umplutura de cocos. Se netezeste la fel ca si umplutura de nuci.

Cele doua banana se curate de coaja si se aseaza intregi pe crema de cocos la capatul de unde veti incepeti rularea. Rulati prajitura si pastrati-o in folia de aluminiu pentru cateva ore la frigider.

Dupa racire o puteti decora dupa bunul plac. Atunci cand asezati umpluturi pe foaia de napolitana, asigurati-va ca sunt inca calde.

In acest fel foaia de napolitana se inmoaie si se va rula cu usurinta.

Sa o savurati cu placere!

Citeste si NEGRESĂ DE POST – CEA MAI SIMPLĂ REȚETĂ

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 5 min

Timp de gatire: 30 min

Gata in: 35 min

INGREDIENTE

280 g făină

240 ml apă

250-280 g zahăr

100 g cacao pudră

80-100 ml ulei

1 linguriță de sare

2 fiole esență de vanilie

1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt

OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat

MOD DE PREPARARE

Asta este rețeta pentru cea mai simplă, gustoasă, pufoasă, ieftină și rapidă negresă de post.

Doar respectă pașii de mai jos și obții desertul perfect pentru zilele în care ții post dar vrei să te răsfeți cu un dulce de casă.

Preîncălzește cuptorul la treapăt mare. Tapetează o tavă care nu lipește cu hârtie de copt.

Într-un bol mare, adaugă făina. Adaugă peste restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Omogenizează-le, amestecându-le foarte bine cu un tel.

Toarnă peste apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid dar omogen.

Toarnă aluatul în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcând ușor tava.

Dă la cuptor – micșorând focul la mediu spre mic – timp de 30 de minute. Scoate-o din cuptor, las-o să se răcească. Pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale.

Sursa

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!