close

O reteta de chiftelute de cartofi preparata in doar 5 minute

O reteta de chiftelute de cartofi preparata in doar 5 minute

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Chiftelute de cartofi.

Lista de ingrediente:

-2 cepe mari;

-2-3 linguri de faina;

-jumatate pahar de ulei;

-piper negru;

-900 grame cartofi;

-4 oua;

-2 linguri pesmet;

-150 grame cascaval mai tare;

-sare.

Citeste si: Aceasta este o nou metoda de preparare a chiftelelor, incearca-le si tu!

Cum se prepara:

1. Cartofii se spala si se pun la fiert.

2. Ceapa se taie cubulete mici.

3. Cascavalul il radem.

Citeste si: Chiftelele manastiresti din fasole. Reteta care te face sa uiti de carne!

4. Cartofii se radd, apoi ii combinam cu ceapa, cascavalul si 2 oua, urmand sa condimentam.

5. Ouale ramase se mixeaza.

6. Se ia o lingura de cartof si se modeleaza, apoi se trece prin faina, ou si pesmet, urmand sa punem la prajit.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Aceasta este o nou metoda de preparare a chiftelelor, incearca-le si tu!

Lista de ingrediente:

-200 mililitri lapte;

-2 cepe;

-350 grame ciuperci;

-2 linguri faina;

-condimente, dupa gust;

-2 felii de paine;

-500 grame carne tocata;

-1 ou;

-30 grame unt;

-smantana;

-ulei vegetal.

Citeste si: Familia ta o sa iubeasca imediat aceasta reteta! Invata sa prepari cele mai bune si usoare chiftele vegetale

Cum se prepara:

1. In 100 mililitri lapte punem paine si se lasa asa putin.

2. Ceapa se ucrata si se rade pe ochii mari ai razatoarei, apoi se amesteca cu painea scursa si carnea tocata cu ceapa.

3. Se baga in masina de tocat.

4. Se pun condimentele si oul, apoi se amesteca bine si se baga la rece pentru jumatate de ora.

5. Ciupercile se toaca, apoi punem deoparte 1/5 din cantitatea de ciuperci.

6. Restul se prajesc pana dispare lichidul, apoi se pune ceapa si se amesteca.

7. Se lasa la prajit pana sunt gata.

8. Se ia de pe aragaz si se pune untul, apoi se lasa sa se topeasca un pic.

Citeste si: Nici nu-ti vine sa crezi ca sunt de post, asa de bune ies – Chiftele manastiresti, facute din fasole

9. Se pune faina si se amesteca pana se incheaga.

10. Se pune 100 mililitri de lapte si se amesteca.

11. Cand sosul este aproape gata se pune 1 lingura de condimente si smantana, urmand sa amestecam.

12. Cascavalul se rade.

13. Se ia din carne si se formeaza o turta cu o gaura in mijloc.

14. In mijloc se pun ciupercile si cascavalul.

15. Se formeaza o mingiuta.

16. Se baga la cuptor pentru jumatate de ora intr-o tava pe care am tapetat-o cu foaie de copt la temperatura de 200 de grade.

Tags : bucataria romaneascachiftelute de cartofi