close

Wow, ce bun este! Incearca si tu aceasta reteta de salam de biscuiti cu nuca de cocos si banane

Wow, ce bun este! Incearca si tu aceasta reteta de salam de biscuiti cu nuca de cocos si banane

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Salam de biscuiti cu nuca de cocos si banane.

Lista de ingrediente:

-250 grame lapte;

-4 linguri de zahar;

-100 grame rahat asortat;

-50 grame nuca de cocos;

-4 banane;

-o fiola esenta de vanilie;

-un pachet de unt;

-4 linguri cacao;

-600 grame biscuiti;

-50 grame nuca macinata;

-50 grame stafide;

-o lamaie.

Citeste si: Salam de biscuiti- Unul din gusturile copilariei – Reteta de dinainte de 89

Cum se prepara:

1. Rupem biscuitii, apoi ii punem intr-un vas spatios.

2. Decojim bananele si le stropim cu un pic de zeama de lamaie, iar rahatul il taiem cubulete.

3. Din zahar, lapte si cacao preparam un sirop.

Citeste si: Acest salam de biscuiti Raffaello a cucerit familia mea de la prima inghitura, incearc-o si tu

4. Se pune la fiert pentru 3-4 minute pana o sa se inchege si o sa se dizolve zaharul, urmand sa luam totul de pe fo si sa il lasam la racit.

5. Se pune in compozitie untul topit, apoi amestecam pana s-a topit, urmand sa adaugam siropul, esenta de vanilie, stafidele, miezul de nuca si rahatul taiat cubulete.

6. Pe o folie alimentara punem compozitia, iar in mijloc bananele si o impachetam precum o rulada.

7. Se baga la rece pentru 60 de minute, apoi se indeparteaza folia si se presara deasupra nuca de cocos, urmand sa taiem salamul dupa preferinte.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Acest salam de biscuiti Raffaello a cucerit familia mea de la prima inghitura, incearc-o si tu

Lista de ingrediente:

-400 grame lapte condensat;

-100 grame unt;

-2 foi de napolitana;

-120 mililitri apa;

-400 grame biscuiti simpli;

-200 grame nuca de cocos;

-100 grame zahar;

-40 grame cacao;

-15 mililitri esenta de vanilie.

Citeste si: Un tort la fel de delicios ca si bomboanele Raffaello

Cum se prepara:

1. Amestecam intr-un bol nuca de cocos cu laptele.

2. Foile de napolitana le maruntim si le bagam in compozitie.

3. Se amesteca bine si se acopera compozitia cu folie de plastic, urmand sa impachetam sub forma unui rulou.

4.Se strange la capat si se baga la rece.

Pentru a prepara siropul:

5. Zaharul, apa si cacaoa o punem intr-o cratita pe foc, urmand sa amestecam pana zaharul s-a topit.

Citeste si: O prajitura apetisanta si plina de crema, Prajitura Raffaello

6. Se ia de foc si punem esenta de rom si untul.

7. Sfaramam biscuiti si turnam peste ei siropul.

8. Dupa ce am amestecat bine turnam compozitia pe o folie de plastic, urmand sa o apasam pana capata o forma dreptunghiulara si o bagam la rece.

9. Scoatem sulul de Raffaello si il punem peste salamul de biscuiti, dupa ce am indepartat folia, apoi rulam.

10. Strangem bine rezultatul la capete si bagam la rece pentru 2-3 ore.

Tags : bucataria romaneascasalam de biscuitisalam de biscuiti cu bananesalam de biscuiti cu nuca de cocos