close

Wow, cat de bune sunt aceste pateuri cu branza dulce de vaci! Incearca-le si tu!

Wow, cat de bune sunt aceste pateuri cu branza dulce de vaci! Incearca-le si tu!

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Pateuri cu branza dulce.

Lista de ingrediente pentru aluat:

-un ou;

-1/4 lingurita sare;

-1/3 pahar apa;

-100 grame unt;

-jumatate lingurita suc de lamaie;

-un pahar jumate de faina.

Lista de ingrediente pentru umplutura:

-un galbenus;

-150-200 grame branza dulce de vaci;

-zahar, dupa gust.

Lista de ingrediente pentru uns:

-un ou.

Lista de ingrediente pentru decor:

-zahar pudra.

Citeste si: O reteta de aluat gata intr-un sfert de ora si este perfecta pentru pateuri si gogosi

Cum se prepara:

Prepararea aluatului:

1. Luam un vas in care punem untul rece taiat in bucatele si faina.

2. Se toaca compozitia, apoi se amesteca si vom avea un aluat neomogen si sfaramicios.

3. Se pune intr-un pahar apa clocotita si racita, oul, sarea si sucul de lamaie, apoi se amesteca cu ajutorul unei furculite.

4. Se pune compozitia lichida peste unt si faina, apoi framantam si impachetam aluatul in folie de plastic, urmand sa o bagam la rece pentru 20-30 de minute.

Prepararea umpluturii:

5. Branza se pune intr-o sita marunta.

6. Se amesteca zaharul cu galbenusul si amestecam.

Citeste si: Vrei niste pateuri si gogosi rapide? Iata o reteta de aluat gata in doar un sfert de ora:

7. Peste blatul de lucru punem faina, apoi se pune blatul racit si se intinde intr-un start de 3-5 milimetri grosime.

8. Ne folosim de on pahar si decupam cerculete de 9-11 centimetri diametrul.

9. In fiecare cerc se pune umplutura pe jumatate din el, apoi se acopera cu partea libera, urmand sa lipim marginile.

10. Luam o tava pe care punem foaie de copt, apoi punem pateurile.

11. Fiecare ou batut se unge si se baga la cuptor la temperatura de 180-190 de grade.

12. Se pudreaza cu zahar.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

O reteta de aluat gata intr-un sfert de ora si este perfecta pentru pateuri si gogosi

Lista de ingrediente:

-doua linguri zahar;

-11 grame drojdie uscata;

-375 mililitri apa calda;

-trei linguri faina.

Alte ingrediente necesare:

-450 grame faina;

-125 mililitri ulei floarea-soarelui;

-sare.

Citeste si:Acest aluat este perfect pentru orice preparat de patiserie doriti. Trebuie sa il incercati neaparat!

Cum se prepara:

1. Se amesteca ingredientele necesare, apoi se lasa intr-un loc calduros pentur un sfert de ora.

Citeste si: Iata reteta perfecta pentru aluatul de clatite

2. Se pun celelalte ingrediente suplimentare si se framanta, apoi se lasa la linistit pentru cateva minute.

3. Se pot prepara diverse.

Tags : bucataria romaneascapateuri cu branza dulce