close

Wow, cat de bun este! Prepara si tu acest tort gata in 60 de minute si care nu contine zahar in aluat

Wow, cat de bun este! Prepara si tu acest tort gata in 60 de minute si care nu contine zahar in aluat

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Tort.

Lista de ingrediente pentru aluat:

-125 grame unt;

-cinci oua;

-250 grame zahar pudra;

-250 mililitri apa;

-180 grame faina;

-un praf de sare.

Lista de ingrediente pentru crema:

-200 grame unt;

-50 grame amidon;

-15 grame zahar vanilat;

-500 mililitri lapte;

-50 grame faina;

-150 grame zahar.

Citeste si: Tort delicios de ciocolata cu biscuiti, fara coacere si gata cat ai bate din palme

Cum se prepara:

Prepararea aluatului:

1. Luam o craticioara si punem apa, apoi punem untul bucatele si sarea, urmand sa lasam pe foc si sa amestecam neintrerupt.

2. Nu trebuie sa dea in fiert.

3. Cand s-a topit untul luam craticioara de pe foc, apoi punem faina si amestecam.

4. Se pune din nou pe aragaz si se lasa sa dea in fiert, urmand sa il lasam pana aluatul o sa prinda forma unei mingii, circa 3 minute.

5. Punem aluatul intr-un recipient si adaugam ouale pe rand, urmand sa amestecam dupa fiecare.

6. Nu se mixeaza, ci se amesteca cu ajutorul unei spatule.

7. Ultimul ou se bate si se adauga treptat in compozitie.

8. Aluatul trebuie sa fie unul inchegat, dens si lucios.

9. Luam o tava pe care punem foaie de copt, apoi turnam aluatul si formama niste munti cu ajutorul unei furculite.

Citeste si: Rulada Cu Frisca, Fara Coacere: Gata In 10 Minute

10. Se baga la cuptor la temperatura de 200 de grade Celsius pentru 35 minute, fara ca sa deschidem usa de la cuptor.

Prepararea cremei:

11. Untul se scoate de la rece, insa trebuie sa fie moale.

12. Intr-o cratita punem 100 mililitri lapte sa se incalzeasca, apoi il luam de pe foc si punem amidonul, faina si amestecam bine pentru a nu exista riscul sa se formeze cocoloase.

13. Se pune laptele care a ramas impreuna cu zaharul vanilat, urmand sa fierbem totul la foc redus pana o sa devina o compozitie densa.

14. Se amesteca neintrerupt.

15. Punem crema intr-un alt recipient, apoi acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca total.

16. Untul se mixeaza si se pune in crema treptat.

17. Blatul se taie in doua pe lungime, apoi ungem un blat cu un strat considerabil de crema.

18. Se pune deasupra al doilea blat si se pudreaza, apoi se baga la rece pentru 60 de minute.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascatort fara coacere