close

Vrei sa tii post, dar ai pofta de o mancare delicioasa? Iata o reteta rapida si delicioasa de musaca de cartofi de post…

Vrei sa tii post, dar ai pofta de o mancare delicioasa? Iata o reteta rapida si delicioasa de musaca de cartofi de post…

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

1 kg cartofi
3 morcovi potriviti
o ceapa medie
o jumatate de lingura de faina
un catel de usturoi
2 linguri cu varf de pesmet
200 ml de apa
3 linguri de ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare:

Aprinde cuptorul la 190 de grade Celsius. Spala morcovii si da-i pe razatoarea mare.
Toaca ceapa marunt si pune-o la calit impreuna cu morcovii. Adauga ceapa si morcovii in tigaia incinsa cu ulei de masline. Caleste-i in jur de 5 minute.
Curata cartofii si taie-i in felii subtiri. Aseaza un prim strat de cartofi in tava. Poti unge tava cu faina si pesmet pentru consistenta si savoare.

Condimenteaza cartofii cu sare si piper. La legumele calite poti adauga, daca iti place, ciuperci sau gogosari.
Amesteca legumele calite cu pesmet (pesmetul te va face sa uiti de carne, iar gustul este unul delicios).
Pune legumele peste primul strat de cartofi, iar apoi adauga al doilea strat.
Amesteca usturoiul zdrobit intr-o lingura de ulei si caleste-l un minut. Adauga o jumatate de lingura de faina si continua sa invarti pana se stinge apa adaugata in craticioara.

Toarna compozitia de usturoi peste musacaua din tava. Lasa musacaua la cuptor preincins la 190 de grade timp de 25 de minute. Pentru a verifica daca reteta s-a facut, infige o furculita in cartofi ca sa vezi daca poate strapunge musacaua.
Aspectul mancarii trebuie sa fie unul rumenit frumos deasupra. Se serveste fierbinte.

Sursa

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!