close

Vrei sa iti surprinzi familia cu ceva inedit? Iata o reteta de rulada din carne tocata ca o sa te cucereasca imediat

Vrei sa iti surprinzi familia cu ceva inedit? Iata o reteta de rulada din carne tocata ca o sa te cucereasca imediat

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Rulada din carne tocata.

Lista de ingrediente:

-200 grame miez de paine;

-sare, piper, alte condimente, dupa gust;

-doi morcovi;

-trei castraveti murati;

-500 grame ciuperci proaspete;

-200 grame cascaval;

-un kilogram carne tocata de porc/vita;

-250 mililitri lapte;

-doua oua crude;

-doua cepe;

-sase oua fierte;

-200 grame maioneza.

Citeste si: Rulada cu lamaie si crema de mascarpone

Cum se prepara:

Prepararea compozitiei de carne tocata:

1. Se amesteca miezul de paine (inmuiat in lapte si stors), condimentele, carnea tocata, sarea si ouale crude.

2. Se framanta bine.

3. Se intinde o folie de plastic pe blat si se da o forma dreptunghiulara de un centimetru grosime carnii.

4. Peste carne se pune un strat de maioneza, apoi punem cascavalul ras.

Citeste si: Iata o rulada super delicioasa cu banane si ciocolata

5. Se pun legumele si ciupercile prajite, castravetii murati taiati in bucatele si ouale fierte maruntite.

6. Se pune din nou cascaval ras si se ruleaza.

7. Luam o tava pe care o ungem cu ulei, apoi punem rulada si o ungem cu maioneza si punem cascaval din belsug.

8. Se baga la cuptor pentru jumatate de ora.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Rulada cu lamaie si crema de mascarpone

Lista de ingrediente pentru blat:

-100 grame zahar;

-o lingura extract de vanilie;

-patru oua (doua oua + doua albusuri + doua galbenusuri);

-100 grame faina cernuta.

Lista de ingrediente pentru crema:

-125 grame mascarpone;

-un pliculet de zahar vanilat;

-coaja rasa de la lamaie;

-200 grame ricotta;

-50 grame zahar;

-zeama unei limete.

Citeste si: Iata o rulada super delicioasa care nu necesita coacere si este gata in doar 10-15 minute

Cum se prepara:

Prepararea blatului:

1. Se pune cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius.

2. Ouale intregi se mixeaza cu vanilia, galbenusurile si zaharul, apoi se pune faina cernuta.

3. Albusurile se mixeaza spuma, apoi se pune usor in amestecul rezultat anterior.

4. Luam o tava pe care punem foaie de copt sau putem sa folosim o forma de silicon, apoi punem aluatul si il bagam la cuptor pentru 8 minute.

Citeste si: Iata o rulada super delicioasa cu banane si ciocolata

5. Se pune un prosop peste aluat, urmand sa il lasam un pic la racit pentru cinci minute, apoi se ruleaza cu tot cu prosopul, urmand sa il lasam sa se raceasca pana ziua urmatoare.

Prepararea cremei:

6. Ricotta se combina cu mascarponele si zaharul vanilat.

7. Punem coaja rasa de lamaie, apoi zeama de limeta si amestecam.

8. Blatul se unge cu crema rezultata, apoi se ruleaza strans.

9. Se lasa la rece pana ziua urmatoare, apoi se pudreaza cu zahar, urmand sa fie consumata.

Tags : bucataria romaneascarulada din carne tocata