close

Vrei sa ii surprinzi pe cei dragi cu ceva inedit? Iata o reteta de chiftele cu dovlecei si pui:

Vrei sa ii surprinzi pe cei dragi cu ceva inedit? Iata o reteta de chiftele cu dovlecei si pui:

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Chiftele de pui cu dovlecei.

Lista de ingrediente:

-300-400 grame de dovlecei;

-ceapa verde;

-1-2 linguri faina;

-piper macinat;

-400 grame piept de pui;

-un ou;

-verdeata (patrunjel, marar), dupa gust;

-sare.

Citeste si: Iti aratam o reteta nemaipomenita de chiftele de pui cu ardei gras si conopida pe care trebuie sa o incerci neaparat

Cum se prepara:

1. Carnea se toaca.

2. Dovleceii se raz pe ochii mari ai razatoarei.

3. Se pune sare peste ei, apoi ii punem intr-o sita pentru 15 minute pentru a se scurge lichidul produs de ei.

4. Punem dovleceii scursi intr-un vas adanc.

5. Se pune oul si carnea tocata.

6. Ceapa verde, patrunjelul si mararul se taie marunt.

Citeste si: Nici nu-ti vine sa crezi ca sunt de post, asa de bune ies – Chiftele manastiresti, facute din fasole

7. Se pune usturoiul maruntit.

8. Se pune peste dovlecel si carne piper si sare, apoi amestecam pana avem totul omogen.

9. Se pune verdeata si se amesteca din nou.

10. Se adauga faina.

11. Se pune ulei la prajit, apoi modelam chiftelele si le punem la prajit.

12. Se prajesc pe foc potrivit pana o sa se rumeneasca.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Iti aratam o reteta nemaipomenita de chiftele de pui cu ardei gras si conopida pe care trebuie sa o incerci neaparat

Lista de ingrediente:

-300 grame conopida;

-7-80 grame cascaval tare;

-2 linguri smantana fermentata;

-o lingura mica ceapa verde;

-sare, piper macinat, dupa gust;

-600 grame piept de pui;

-un ardei gras;

-2 oua;

-2 linguri faina;

-patrunjel, dupa gust;

-ulei, pentru prajit.

Citeste si: Parjoale de post cu ciuperci – Au un gust uimitor

Cum se prepara:

1. Pieptul de pui il taiem, iar ardeiul gras il facem cubulete.

2. Impartim conopida in buchetele, urmand sa le punem la fiert in apa sarata pentru circa 5 minute.

3. Dupa ce au fiert le taiem in cubulete.

4. Verdeata se toaca.

5. Cascavalul se rade pe ochii mari ai razatoarei.

Citeste si: Reteta mamei, cu care nu gresesc niciodata – Parjoale de post cu ciuperci – Au un gust uimitor – Nici nu-ti dai seama ca nu contin absolut deloc carne

6. Peste ingrediente punem smantana, piperul negru, ouale, sarea si faina.

7. Compozitia se amesteca foarte bine, apoi se baga la rece pentru 60 de minute.

8. Dupa ce a trecut aceasta ora scoatem compozitia, ne umezim mainile si incepem modelarea chiftelelor.

9. Se pun la prajit pana cand prind o culoare aurie.

10. Se servesc cu o salata de legume.

Tags : chiftele cu covleceichiftele cu pui