close

Vrei sa ai o pasca traditioala super delicioasa? Iata reteta pas cu pas:

Vrei sa ai o pasca traditioala super delicioasa? Iata reteta pas cu pas:

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Pasca traditionala.

Lista de ingrediente pentru aluat:

-30 grame drojdie proaspata/10 grame drojdie uscata;

-200 grame unt;

-5 + 1 galbenusuri de oua;

-coaja unei lamai/portocale;

-o lingurita de nucsoara;

-1,4 kilograme faina;

-500 mililitri lapte;

-350 grame zahar;

-o lingurita sare;

-doua plicuri zahar vanilat.

Lista de ingrediente pentru umplutura:

-dulceata de coacaze negre/oricare alta.

Lista de ingrediente pentru cea dea doua umplutura:

-doua linguri smantana fermentata;

-un ou;

-200 grame branza dulce de vaci;

-zahar, dupa gust.

Citeste si: Pasca cu branza dupa reteta bunicii. O poti face si pentru musafiri

Cum se prepara:

Prepararea aluatului:

1. Faina se cerne de trei ori, apoi o punem intr-un bol.

Prepararea plamadelii:

2. Se amesteca drojdia, o lingura de faina, o lingura de zahar si doua linguri de lapte, apoi turnam compozitia in mijlocul fainii. (se realizeaza o gaura in interior.

3. Se acopera cu faina si se pune deasupra un prosop de bucatarie, apoi lasam sa se linisteasca pentru 10-15 minute, pana cand drojdia o sa inceapa sa se activeze.

4. Separam galbenusurile de albusuri.

5. Galbenusurile se mixeaza cu ajutorul unui tel, apoi punem laptele care a ramas si amestecam.

6. Se amesteca coaja de lamaie/portocala, 250 grame zahar si zaharul vanilat, apoi adauga amestecul de galbenusuri si lapte, urmand sa amesteca neintreruot cu ajutorul unui tel.

7. Rezultatul obtinut se toarna in recipientul cu faina si plamadeala, apoi amestecam si incepem sa framantam.

8. Daca vem ca aceasta procedura sa nu mai fie asa grea, putem sa punem faina treptat.

9. Se pune untul sa se topeasca, apoi inmuiem mainile in el si framantam pana cand o sa se termine untul.

10. Dupa ce l-am framantat il punem intr-un bol si punem prosop peste, urmand sa il lasam sa se dospeasca pentru o ora.

11. Volumul sau o sa se dubleze.

12. Se imparte intrei barti pe care le modelam sub forma unei mingii.

Citeste si: Cum se face cea mai buna pasca cu branza si stafide

13. O bucata de aluat se imparte in jumatate, urmand ca restul de aluatul sa il intindem in doua foi dreptunghiulare si lingi.

14. Blaturile se ung cu dulceata de coacaze negre, apoi se ruleaza.

15. Se impletesc cele doua rulade cu coaceze.

16. Luam o tava si o ungem cu unt, apoi punem rulada si acoperim cu un prosop, urmand sa lasam sa se dospeasca intr-un loc calduros.

17. Bucata de aluat care ne-a ramas se intinde in forma rotunda, astfel incat sa respecte dimensiunile tavii, apoi il punem in tava si imbracam un pic peretii.

18. Din cea de a treia bucata de aluat se intind doua batoane subtiri si lungi, apoi se im[letesc si se asaza pe blatul rotund in forma de cruce si cerc periferic.

Prepararea umpluturii de branza:

19. Se amesteca ingredientele.

20. Se pune in cele patru portiuni ale pascutei.

21. Se pune un prosop peste taca si se lasa la loc calduros pentru ceva timp.

22. Cand a crescut se unge cu ou, apoi se baga la cuptor pentur 30-40 de minute la temperatura de 180 de grade Celsius.

23. Se verifica din cand in cand cum sta coacerea.

24. In cazul in care au inceput sa se arda, dar nu sunt gata, se pune deasupra folie de aluminiu.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascapasca traditionala