close

Vrei o silueta nemaipomenita? Iata o reteta de salata cu usturoi si morcov

Vrei o silueta nemaipomenita? Iata o reteta de salata cu usturoi si morcov

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Salata cu usturoi si morcov.

Lista de ingrediente:

-doi catei de usturoi;

-1-2 linguri smantana;

-patru morcovi proaspeti;

-cinci oua;

-sare.

Citeste si: Ador Vinegretul rusesc, dar aceasta salata este mult mai potrivita pentru a slabi – mereu ma ajuta sa dau jos 2-3 kg

Cum se prepara:

1. Ouale se pun la fiert, apoi se lasa la racit si se rad.

2. Morcovii se rad.

Citeste si: Salata „Poiana cu ciupercute” – Demna de a fi pusa pe orice masa de sarbatoare

3. Usturoiul se piseaza.

4. Se combina ouale, smantana, morcovul, usturoiul si sarea.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Ador Vinegretul rusesc, dar aceasta salata este mult mai potrivita pentru a slabi – mereu ma ajuta sa dau jos 2-3 kg

Va prezentam o reteta de salata dulce-acrisoara din legume. Aceasta se prepara foarte simplu si este perfecta pentru a fi consumata la inceputul primaverii – perioada in care organismul necesita un plus de vitamine. Va recomandam sa atrageti atentia maxima la cele mai bune si sanatoase legume ce pot fi consumate in aceasta perioada – sfecla, varza si morcovul. Obtineti o salata delicioasa, aromata si usoara, ce poate fi consumata la cina.

Ingrediente:

1 sfecla
1 ceapa
3 castraveti marinati mari (sau 4 castraveti mai mici)
1 lingurita de otet
3 linguri ulei de floarea soarelui nerafinat
1 morcov
1/4 de varza
0.5 lingurita de zahar
sare
ceapa verde

Mod de preparare:

Fierbeti sfecla. Lasati-o sa se raceasca si decojiti-o. Dati-o prin razatoare. Tocati marunt varza. Dati morcovul prin razatoarea pentru legume in stil coreean. Dati castravetii prin aceeasi razatoare sau tocati-i marunt.

Amestecati varza cu morcovul. Framantati-le putin cu mainile, astfel incat sa lase suc. Adaugati sfecla, ceapa tocata, sarea, zaharul si otetul. Potriviti cu ulei de floarea soarelui nerafinat si amestecati. Pentru un gust mai intens, lasati salata sa se marineze putin. Serviti salata presarata cu ceapa verde tocata.

Nota: Daca doriti o salata mai sanatoasa, inlocuiti otetul cu suc de lamaie, iar uleiul de floarea soarelui cu uleiul de masline.

Tags : bucataria romaneascasalata cu morcovisalata cu usturoi