close

Vrei niste pateuri si gogosi rapide? Iata o reteta de aluat gata in doar un sfert de ora:

Vrei niste pateuri si gogosi rapide? Iata o reteta de aluat gata in doar un sfert de ora:

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Aluat.

Lista de ingrediente pentru aluat:

-doua linguri zahar;

-11 grame drojdie uscata;

-375 mililitri apa calda;

-trei litri faina.

Lista de ingrediente suplimentara:

-450 grame faina;

-125 mililitri ulei de floarea-soarelui;

-sare, dupa gust.

Citeste si: Wow, cat de gustos este! Iata o reteta de prajitura cu aluat razuit si gem pe care trebuie sa incerci imediat

Cum se prepara:

1. Luam o vas inalt si punem toate ingredientele (fara cele suplimentare), apoi amestecam si le lasam pentru un sfert de ora intr-un loc calduros.

Citeste si: Cum se prepara cel mai delicios tort? Se pune in aluat o cana de cafea si o sa va uimeasca rezultatul

2. Se pun si restul de ingrediente si se framanta pana devine aerat si fin, apoi se lasa sa se linisteasca pentru cateva minute.

3. Gata aluatul, se pot prepara viitoarele gogosi si pateuri.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Wow, cat de gustos este! Iata o reteta de prajitura cu aluat razuit si gem pe care trebuie sa incerci imediat

Lista de ingrediente pentru aluat:

-200 grame zahar pudra;

-circa 400 grame faina;

-coaja unei lamai;

-un ou + trei galbenusuri;

-200 grame unt;

-un plic de praf de copt;

-o fiola esenta de vanilie.

Lista de ingrediente pentru umplutura:

-trei albusuri de oua;

-100 grame nuci;

-200-250 grame magiun sau dulceata;

-150 grame zahar pudra;

-o lingura pudra de cacao.

Citeste si: Amatorilor de prajituri – Am aici cea mai buna buna reteta de prajitura cu gutui

Cum se prepara:

Prepararea aluatului:

1. Se amesteca zaharul pudra cu untul moale.

2. Se pune coaja de lamaie, galbenusurile, esenta de vanilie si oul, apoi amestecam bine pana o sa devina o compozitie pufoasa si omogena.

3. Se pune praful de copt combinat cu faina cernuta, apoi framantam pana devine o compozitie care nu se lipeste de maini si este elastica.

4. Din aluat se taie 1/3, apoi se impacheteaza in folie de plastic, apoi se baga la congelator.

5. Se intinde aluatul care a ramas in forma dreptunghiulara, apoi se pune intr-o tava de 20×30 centimentri pe care am pus foaie de copt.

Prepararea umpluturii:

6. Albusurile se mixeaza impreuna cu un praf de sare, apoi se pune zaharul pudra treptat, urmand sa mixam pana se intareste.

7. Se pune pudra de cacao, nuca macinata si gemul.

Citeste si: Prajitura Negresa – Desert facut numai din doua ingrediente

8. Se pune compozitia de albusuri treptat, urmand sa amestecam cu miscari circulare de jos in sus.

9. Crema se intinde uniform peste blat.

10. Se scoate aluatul de la rece, apoi se rade pe ochii mari ai razatoarei, apoi se pune uniform peste crema.

11. Se baga la cuptor la temperatura de 160 de grade Celsius pentru jumatate de ora.

12. Se lasa la racit direct in tava, apoi se scoate si se taie.

13. Se serveste alaturi de lapte clocotit sau ceai.

Tags : aluat pentru gogosialuat pentur pateuribucataria romaneasca