close

Vinete cu usturoi si marar, o delicatesa pe care trebuie sa o incerci neaparat

Vinete cu usturoi si marar, o delicatesa pe care trebuie sa o incerci neaparat

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Vinete cu usturoi si marar.

Lista de ingrediente:

-o capatana de usturoi;

-un pahar jumate de ulei;

-1,5-2 linguri sare;

-doua kilograme de vinete;

-2250-300 grame marar;

-o jumatate de lingura de otet de 9%;

-doi litri jumate de apa.

Citeste si: Vinete cu usturoi: reteta delicioasa si foarte usor de facut, perfecta pentru pranz sau cina

Cum se prepara:

1. Luam o oala si punem apa, apoi punem otetul si sarea.

2. Se pune pe aragaz si se lasa sa ajunga in punctul de clocotire.

3. Vinetele se spala, apoi se taie in cubulete.

4. Se pun in oala de pe foc si se lasa la fiert pentru cinci minute.

5. Mararul se marunteste.

Citeste si: Prepara si tu aceste vinete cu carne la cuptor! Se prepara foarte usor si este super buna

6. Usturoiul se marunteste.

7. Punem vinetele intr-o sita, apoi se lasa sa se scurga si sa se raceasca.

8. Luam un vas si combinam mararul, uleiul vegetal, vinetele si usturoiul.

9. Se amesteca.

10. Punem in borcane compozitia, apoi se pune capacul si se baga la rece pana ziua urmatoare.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Vinete cu usturoi: reteta delicioasa si foarte usor de facut, perfecta pentru pranz sau cina

Vinetele se numara printre cele mai sanatoase legume din lume. Mai mult decat atat, ne putem bucura de beneficiile lor si gustul unic si deosebit pana toamna tarziu…

Se considera ca vinetele sunt originare din India, unde initial au crescut ca plante salbatice. Se spune ca au fost cultivate pentru prima data in China, iar in Europa au devenit foarte populare in timpul Evului Mediu, atunci cand au fost aduse prima data de catre mauri. Va prezentam astazi un preparat foarte bun cu vinete, pe care cu siguranta il veti indragi imediat. Este foarte gustos si foarte usor de pregatit.

Ingrediente:

3-4 vinete lungi
o capatana de usturoi
o legatura de patrunjel verde
100 ml ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare:

Alegem vinete lungi si nu foarte groase. Le taiem felii subtiri. Incingem grill-ul apoi punem feliile de vinete pe el. Le coacem pe ambele parti. Punem intr-un vas un strat de vinete, apoi presaram sare si piper, adaugam usturoi pisat si patrunjel tocat marunt.

Repetam operatiunea pana terminam vinetele. Turnam deasupra uleiul de masline astfel incat sa le acopere in totalitate. Dam la rece cateva ore ca sa se intrepatrunda. Se servesc reci alaturi de cateva felii de paine prajita. Sunt grozave, cu atat mai mult in post…

Vinetele contin fier, calciu si alte minerale, nutrienti esentiali sanatatii corpului nostru. Fie ca le consumi pe gratar, coapte, prajite sau in tocanita, vinetele sunt la fel de delicioase si au acelasi efect pozitiv asupra sanatatii tale. De asemenea, vinetele contin anumiti fitonutrienti esentiali care imbunatatesc circulatia sangelui si hranesc creierul. Dar tine minte, acesti nutrienti exista in cantitati mai mari in coaja vinetei, asa ca nu o aruncati.

Continutul crescut de fibre din vinete protejeaza tractul digestiv, impiedicand astfel aparitia cancerului de colon. Vinetele sunt recomandate si in dieta intrucat au un continut scazut de kilocalorii – o singura vanata contine 35 de calorii.

Nu contin grasimi dar au, in schimb, un continut mare de fibre care te ajuta sa te saturi repede fara sa mananci mult. Timp de cateva secole, vinetele au fost folosite pentru a controla diabetul. Cercetarile recente i-au validat acest rol, datorita cantitatii mari de fibre si a nivelului scazut de carbohidrati solubili din vinete.

Tags : bucataria romaneascavinete cu mararvinete cu usturoi