close

Vinete cu carne la cuptor – o delicatesa pe care trebuie sa o incerci neaparat

Vinete cu carne la cuptor – o delicatesa pe care trebuie sa o incerci neaparat

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Vinete cu carne.

Lista de ingrediente:

-doua piepturi de pui;

-o lingura sos de soia;

-un catel de usturoi;

-o vanata;

-15 rosii cherry;

-150 grame cascaval;

-sare.

Citeste si: Vinete cu usturoi si marar, o delicatesa pe care trebuie sa o incerci neaparat

Cum se prepara:

1. Carnea se taie in felii subtiri, apoi se pune intr-un recipient incapator, apoi se pune sosul de soia.

2. Se lasa asa pentru o ora.

3. Vinetele se taie in felii de cinci milimetri grosime.

Citeste si: Vrei sa iti surprinzi invitatii cu ceva inedit? Iti prezentam o salata de vinete care este super gustoasa si usoara

4. Peste felii se pune sare si se lasa asa pentru zece minute, apoi se scurge lichidul rezultat si se usuca.

5. Luam o tava si o ungem cu ulei, apoi punem vinetele si se pune jumatate din cantitatea de cascaval ras.

6. Se pune carnea, rosiile taiate pe jumatate, apoi inca in strat de vinete si cascavalul care a ramas.

7. Se baga la cuptor pentru 45 de minute la temperatura de 180 de grade Celsius.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Vinete cu usturoi si marar, o delicatesa pe care trebuie sa o incerci neaparat

Lista de ingrediente:

-o capatana de usturoi;

-un pahar jumate de ulei;

-1,5-2 linguri sare;

-doua kilograme de vinete;

-2250-300 grame marar;

-o jumatate de lingura de otet de 9%;

-doi litri jumate de apa.

Citeste si: Vinete cu usturoi: reteta delicioasa si foarte usor de facut, perfecta pentru pranz sau cina

Cum se prepara:

1. Luam o oala si punem apa, apoi punem otetul si sarea.

2. Se pune pe aragaz si se lasa sa ajunga in punctul de clocotire.

3. Vinetele se spala, apoi se taie in cubulete.

4. Se pun in oala de pe foc si se lasa la fiert pentru cinci minute.

5. Mararul se marunteste.

Citeste si: Prepara si tu aceste vinete cu carne la cuptor! Se prepara foarte usor si este super buna

6. Usturoiul se marunteste.

7. Punem vinetele intr-o sita, apoi se lasa sa se scurga si sa se raceasca.

8. Luam un vas si combinam mararul, uleiul vegetal, vinetele si usturoiul.

9. Se amesteca.

10. Punem in borcane compozitia, apoi se pune capacul si se baga la rece pana ziua urmatoare.

Tags : bucataria romaneascavinete cu carne