close

Vestita placinta taraneasca a ajuns si la noi. Nu m-am putut opri din mancat pana nu am terminat tot

Vestita placinta taraneasca a ajuns si la noi. Nu m-am putut opri din mancat pana nu am terminat tot

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Vestita placinta taraneasca este foarte buna! Pentru ca aceasta reteta sa iasa atat de buna incat sa mananci pana termini tot, ai nevoie de: 1 plic drojdie uscata, 450 g faina, 1 lingurita sare, O jumatate lingurita zahar, 200 g margarina, 200 ml bors, Pesmet.

Pentru umplutura: 1 carnat cabanos, 4 felii sunca taraneasca, 1 ou + 1 albus, 2 linguri smantana, 300 g branza de vaca, Frunzele de la 2 legaturi de ceapa verde.
Pentru uns: 1 galbenus, Seminte de susan.

Mod de preparare: Pentru aluat: se da margarina rece pe razuitoare, se amesteca impreuna cu putina faina, drojdia, zaharul, borsul si sarea. Se amesteca, completand cu faina si se framanta bine, eu am nevoie de 450 g faina cu tot cu framantat. Aluatul trebuie sa fie bun de intins, dar pufos, nu tare. Se da la rece o jumatate de ora. Intre timp se pregateste umplutura: se amesteca branza rasa cu smantana si ouale. Se taie marunt sunca taraneasca, iar carnatul feliute. Frunzele de ceapa verde se spala si se toaca marunt.

Se imparte aluatul in doua bucati: una va fi baza, cealalta capacul. Se intinde primul aluat in foaie subtire pe masa presarata cu faina. Se transfera intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se presara pesmet, care va absorbi umezeala si pentru ca aluatul sa nu ramana crud la copt. Se toarna amestecul de branza, se presara sunca si carnatul si ceapa verde.

Cealalta jumatate de aluat se intinde in foaie si se decupeaza fasii subtiri, care se iau doua cate doua si se rasucesc. Se decoreaza astfel placinta. Din aluatul ramas se pot face si trandafirasi. Se unge placinta cu galbenusul si se presara susan.
Se coace, la foc mediu pentru aprox 30 de minute sau pana se rumeneste.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!