close

Va iesi o prajitura delicioasa: Trebuie doar sa amestecati totul intr-un vas, apoi puneti la cuptor

Va iesi o prajitura delicioasa: Trebuie doar sa amestecati totul intr-un vas, apoi puneti la cuptor

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

De ani de zile o pregatesc, uneori cu stafide, alteori fara. Am pus chiar si caise taiate din conserva si a iesit formidabila.
INGREDIENTE: 500 g branza de vaci, 450 g smantana, 100 g unt la temperatura camerei, 8 oua, 7 linguri faina, 7 linguri zahar, 1 plic praf de copt, coaja rasa de la o lamaie, unt pentru tapetare, zahar pudra, dulceata de caise pentru servire
Optional: stafide, fructe, nuci.

Mod de preparare: Incalzim cuptorul la 180 de grade. Ingredientele le punem in ordinea de mai sus, intr-un vas si le amestecam bine pana obtinem o compozitie spumoasa. Compozitia obtinuta, o turnam intr-o tava cu peretii inalti si tapetata cu unt,(fara faina). Tava o lovim de cateva ori de masa, sa se aseze uniform aluatul si sa eliminam aerul din el.

Punem totul in cuptorul preincalzit si coacem aproximativ 25 – 30 de minute. In timpul coacerii va creste foarte mult, dar cand vom scoate prajitura din cuptor se va lasa. Putem servi fierbinte dar si rece e delicioasa!

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!