close

Usoara ca un nor – Prajitura cu vanilie si frisca

Usoara ca un nor – Prajitura cu vanilie si frisca

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Cand este vara si torid afara, cei mai multi dintre noi cautam deserturi cat mai usoare si racoritoare. Cam asa este si aceasta prajitura, care are toate sansele sa devina noul tau desert preferat in perioada anotimpurilor calde.
Ingrediente prajitura cu vanilie si frisca: 1 cana de apa, 115 g unt nesarat, 1 cana faina, 1 varf de sare, 4 oua, 2 pachete de crema de branza, moale, 3 pachete de budinca de vanilie, 4 cani lapte, 340 g frisca.

Mod de preparare prajitura cu vanilie si frisca: Incalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Unge o tava de copt cu putin spray de gatit. Intr-o cratita medie, da in clocot apa, apoi adauga untul si adu din nou la un clocot. Ia de pe foc, apoi amesteca faina si sarea pana cand totul s-a combinat si poate fi modelat intr-o bila. Adauga cate un ou odata, mixand la viteza mica intre fiecare noua adaugare. Dupa ce ai pus toate ouale, framanta blatul timp de inca 4-5 minute, pe viteza mare. Adauga blatul in tava de copt, apasand bine pe fund. Coace timp de 20-25 minute, dupa care lasa la racit.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!