close

Un sos de smantana pentru paste cum nu ai mai mancat! un bucatar de la un restaurant de lux din Bucuresti a dezvaluit sosul asta!

Un sos de smantana pentru paste cum nu ai mai mancat! un bucatar de la un restaurant de lux din Bucuresti a dezvaluit sosul asta!

Ingrediente:

200 g paste de tip tagliatelle (puteti folosi si spaghete)
150 g smantana 20-25% grasime
1 galbenus
50-70 g cascaval ras ( \eu am pus cas)
sare
piper
70g sunca
kaizer

Mod de preparare:

Punem apa la fiert pentru paste. Taiem sunca patratele si o prajim in putin ulei. In alta craticioara amestecam galbenusul cu smantana si punem apoi cratita pe foc, amestecam pana obtinem un sos putin mai gros (amestecati mereu, fara frica nu se taie). Adaugam branza rasa, amestecam pana se topeste si apoi adaugam sunca.
Condimentam si gata cu sosul. Intre timp pastele au fiert, le scurgem si le amestecam cu sos.
Servim fierbinti.

Tags : bucataria romaneascapaste cu smantanasmantana