close

Un desert super usor si rapid, tortul „Medovik”

Un desert super usor si rapid, tortul „Medovik”

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Tort „Medovik”.

Lista de ingrediente pentru blat:

-2 oua mai mari;

-1 lingurita bicarbonat de sodiu;

-3 linguri miere de albine;

-2 pahare faina;

-1 pahar zahar;

-100 grame unt;

-190 grame smantana.

Lista de ingrediente pentru crema:

-380 grame frisca;

-4 linguri zahar.

Citeste si: Un tort super usor si gustos, tort „Alba-Neagra”

Cum se prepara:

Prepararea blatului:

1. Luam o oala pe care o punem la foc mic si adaugam untul, zaharul, bicarbonatul si mierea.

2. Se lasa pe foc pentru circa 10 minute (compozitia o sa devina maro).

3. Se ia recipientul de pe foc si se pune smantana, apoi se amesteca bine si se pun ouale, urmand sa amestecam pana se incheaga.

4. Se adauga faina si se amesteca din nou.

5. Luam o tava si punem foaie de copt, apoi turnam compozitia si o bagam la cuptor pentru aproximativ 15 minute la 200 grade.

Citeste si: Tort de post

6. Dupa ce este gata se imparte in jumatate blatul pe orizontala.

7. Marginile blatului se taie uniform, urmand ca resturile care raman sa le maruntim.

Prepararea cremei:

8. Zaharul si frisca se bat.

Asamblarea prajiturii:

9. O bucata de blat o punem pe o farfurie, apoi punem crema, urmand sa asezam cel de-al doilea blat si sa punem si pe acesta frisca.

10. Frisca care a ramas se intinde pe partile laterale ale prajiturii.

11. Deasupra se pun firimiturile de la blat.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascatort "Medovik"