close

Un desert super gustos, usor si rapid, tarta cu zmeura si iaurt care nu necesita coacere

Un desert super gustos, usor si rapid, tarta cu zmeura si iaurt care nu necesita coacere

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Tarta cu zmeura si iaurt.

Lista de ingrediente pentru blat:

-150 grame unt;

-un pliculet zahar vanilat;

-200 grame biscuiti graham maruntiti;

-2 linguri zahar.

Lista de ingrediente pentru crema:

-50 grame capsuni proaspete;

-500 grame frisca lichida;

-2 plicuti gelatina;

-500 grame iaurt cremops de vaca;

-50 grame zmeura;

-2 linguri zahar.

Citeste si: Nu stii ce sa gatesti in seara asta? Iti prezentam o reteta super usoara si gustoasa de tarta cu chefir, ceapa verde si ou

Cum se prepara:

1. Untul topit se amesteca cu biscuitii maruntiti, apoi se pune zaharul vanilat si zaharul, urmand sa amestecam pana o sa obtinem o compozitie sfaramicioasa.

2. Luam o tarta de 28 de centimetri pe care punem folie de celofan, apoi punem compozitia si apasam usor cu fundul unei lingurii.

3. Se baga la frigider.

4. Luam un vas si batem frisca (pastram 4 linguri pentru decorat), urmand sa adaugam capsunile (zdrobite in robotul de bucatarie), iaurt, zmeura (zdrobite in robotul de bucatarie) si zaharul.

Citeste si: Tarta cu mascarpone si ciocolata

5. Se amesteca pana la omogenizare.

6. Hidratam gelatina in 7 linguri de apa, apoi o punem la bain-marie si amestecam incet.

7. Cand s-a incalzit punem sa amestecam cu 3 linguri din compozitia de iarut, apoi adaugam treptat in crema.

8. Se scoate din frigider tarta si se intinde crema uniform, apoi se baga la rece pentru 2-3 ore, urmand sa orneaza cu fructe de padure si frisca.

9. Se taie dupa preferinte.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Tarta cu mascarpone si ciocolata

Tarta cu mascarpone si nutella este o reteta delicioasa! Se face foarte repede si este ideala pentru o seara in familie. Cei mici o vor adora!

Pentru aluat:

60 gr unt

1 ou

150 gr faina

2 linguri zahar pudra

un varf de cutit sare

Pentru umplutura:

200 ml smantana pentru frisca

250 gr mascarpone

3 linguri crema de ciocolata

optional zahar

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta usor pana se omogenizeaza. Aluatul rezultat se intinde in forma si se aranjeaza usor cu degetele. Coacem tarta la 180 grade Celsius, timp de 30 minute.

Pana se coace tarta preparam crema care este extrem de simpla si delicioasa. Mixam smantana pana se transforma in frisca.

Daca folositi smantana naturala puteti adauga 2-3 linguri de zahar, daca folositi smantana vegetala pentru frisca gata indulcita nu mai adaugati zahar.

Taiati tarta felii cu un cutit bine ascutit.

Puteti sa o preparati si in forme de tarta, va ies aproximativ 6-8 tarte.

Tags : bucataria romaneascatarta cu zmeura si iaurt