close

Un desert foarte delicios si usor de facut – Chec Zebra – Salveaza reteta ca sa o gasesti cand vei avea nevoie

Un desert foarte delicios si usor de facut – Chec Zebra – Salveaza reteta ca sa o gasesti cand vei avea nevoie

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

3 oua

200 gr zahar

220 gr smantana

1 lingurita praf de copt

220 gr faina

40 gr unt

2-3 linguri cacao

1 lingurita zahar vanilinat

Mod de preparare:

1. Mixeaza ouale cu zaharul.

2. Cand se formeaza o spuma alba, adauga smantana, mixeaza, apoi adauga faina cernuta, vanilia, praful de copt si untul topit. Omogenizeaza.

3. Imparte compozitia in doua.

4. Amesteca o parte din compozitie cu cacaua.

5. Unge cu ulei partile laterale ale unei tavi si tapeteaza partea de jos cu hartie de copt.

6. Toarna 2-3 linguri de aluat alb in tava, apoi 2-3 linguri din aluatul cu
cacao si tot asa pana la final.

7. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Citeste si: Ca la mama acasa- Cum se face cea mai cremoasa si pufoasa prajitura Alb-Negru

Ingrediente:

Pentru blat:

10 oua

200 g zahar

60 ml lapte

280 ml ulei

100 g gris

80 g cacao

140 g faina

5 linguri miere

1 plic praf de copt

Pentru crema:

50 ml frisca lichida

1 cutie lapte condensat

1 plic gelatina

2 linguri miere

100 ml lapte normal

Pentru glazura 1:

120 g ciocolata simpla

70 g unt

1 lingura apa

2 linguri ulei

Pentru glazura 2:

220 g ciocolata simpla

100 g unt

2 linguri ulei

1 lingura apa

Mod de preparare:

1. Pentru blat, se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se amesteca faina cu praful de copt, cacaua si grisul si se adauga in galbenusuri. Se mixeza pu tin, apoi se adauga treptat laptele, uleiul si mierea. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor in compozi tie.

2. Se imparte compozit ia in 2 part i si se coc 2 foi in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, circa 15 minute fiecare.

3. Pentru crema, se inmoaie gelatina in put ina apa, apoi se toarna peste ea 50 ml lapte cald si se amesteca. Se mixeaza putin laptele condensat cu 50 ml lapte, apoi se bate frisca si se adauga peste laptele condensat impreuna cu mierea si gelatina, amestecand usor.

4. Ambele glazuri se prepara, separat, astfel: se pun toate ingredientele in crati ta, pe foc mic, si se lasa pana se topesc, apoi se lasa sa se raceasca.

5. Cand toate componentele sunt gata, pe un blat se pune jumatate din crema, se da la rece, se intinde apoi prima glazura, se da iar la rece, apoi se intinde restul de crema. Se pune si al doilea blat, peste care se intinde glazura 2 calda si sa da iar la rece pentru o ora.

sursa

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascachec