close

Un Desert Extrem De Delicios , Potrivit Pentru Orice Eveniment.

Un Desert Extrem De Delicios , Potrivit Pentru Orice Eveniment.

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente

Blatul

-1 ou

-50 g unt

-200 ml lapte

-150 g zahar

-1 praf de copt

-1 plic zahar vanilat

-250 g faina

-2 linguri cacao

-rom

Crema

-50 g cacao

-200 g unt

-150 g zahar pudra

-1 galbenus

Pentru ornat

-fructe din dulceata

-alune

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca bine untul cu zaharul si cu galbenusul, se adauga apoi alternativ, faina si laptele, cacaua si praful de copt. Dupa omogenizare ,se adauga albusul batut spuma tare cu un praf de sare si se amesteca usor , de jos in sus. Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit pana trece testul cu scobitoarea,

Pentru crema, se fierbe cacaua cu 100 ml apa sau lapte si zaharul. In timp ce se raceste se freaca untul spuma. Se amesteca incet galbenusul cu cacaua racita, apoi se incorporeaza untul pus ,putin cate putin. Se taie blatul in trei , dupa ce s-a racit, se insiropeaza cu un sirop fiert din apa , zahar si rom. Se pune crema intre blaturi si se imbraca tortul. Se orneaza cu fructe din dulceata si cu alune.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!