close

Uite cum se prepara maioneza de post. Este mult mai sanatoasa decat cea cu ou

Uite cum se prepara maioneza de post. Este mult mai sanatoasa decat cea cu ou

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Daca aveti pofta de maioneza, nutritionistii va sfatuiesc sa o preparati in casa, din oua proaspete si ulei de masline. Evitati ouale de rata, fiindca pot vehicula Salmonella. Utilizati zeama de lamaie stoarsa pe loc, nu acid citric sau suc de lamaie industrial. Maioneza trebuie consumata ocazional. Pentru post, este bine sa optam pentru maioneza din cartofi.

Maioneza de post din cartofi se prepara cu urmatoarele ingrediente:

2 cartofi
suc de lamaie proaspat stors
o lingura de mustar
ulei
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:

Curatam cartofii si ii fierbem in apa si sare. Dupa ce sunt gata, se scot si se lasa la racit, apoi se fac piure. Adaugam mustarul si o lingura de ulei, amestecand in continuu. Se completeaza compozitia cu mustar si ulei pana la obtinerea compozitiei dorite. Adaugam sare si piper dupa preferinte.

Citeste si reteta de maioneza cu avocado
Ingrediente:

2 bucati de avocado, bine copt
1-2 lingurite cu mustar Dijon, in functie de gust
putina miere de albine
putina sare
1 lingurita cu zeama de lamaie
putin turmeric pentru culoare

Mod de preparare:

Se piseaza avocado cu furculita foarte bine si se amesteca celelalte ingrediente cu ajutorul unui tel. Se pot mixa si in robotul de bucatarie

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!