close

Tortul „Fantezia visinelor”

Tortul „Fantezia visinelor”

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Tort „Fantezia visinelor”.

Lista de ingrediente pentru pandispan:

-un praf de sare;

-o lingura apa fierbinte;

-doua lingurite praf de copt;

-100 grame mac;

-cinci oua;

-o lingura ulei de floarea-soarelui;

-150 grame faina;

-150 grame zahar.

Lista de ingrediente pentru crema-puding:

-200 grame unt moale;

-un plic praf de crema/puding de vanilie.

Lista de vanilie pentru jeleul de visine:

-750 mililitri suc de visine combinat cu apa;

-doua conserve de visine fara samburi;

-doua plicuri praf de jeleu de visine.

Lista de ingrediente pentru decor:

-100 grame ciocolata neagra, pentru glazura;

-100 mililitri smantana pentru frisca, pentru glazura;

-50 grame ciocolata neagra rasa.

Citeste si: Wow, cat de bun este! Prepara si tu acest tort gata in 60 de minute si care nu contine zahar in aluat

Cum se prepara:

Prepararea aluatului:

1. Galbenusurile se separa de albsuuri.

2. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devine o spuma tare, apoi punem zaharul treptat si continuam sa mixam.

3. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu apa si uleiul intr-un alt recipient, apoi se adauga in spuma de albusuri.

4. Se pune faina cernuta pe care am combinat-o cu macul si praful de copt, apoi amestecan cu grija cu ajutorul unei ustensile, cu miscari de jos in sus.

5. Se toarna rezultatul intr-o tava pe care am pus foaie de copt (25×35 centimetri dimensiune).

6. Se baga la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru 35 de minute.

Prepararea cremei de puding:

7. Luam o craticioara si pune un plic de praf de pudinca si 250 mililitri lapte.

8. Laptele care a ramas se pune la fiertt, apoi punem amestecul anterior in el si amestecam bine.

Citeste si: Iata o reteta de tort de ciocolata care o sa te cucereasca imediat:

9. Se pune pe foc si se fierbe pana o sa se ingroase, amestecam neintrerupt.

10. Se pune intr-un alt recipient si se acopera cu folie de plastic, urmand sa o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

11. Se mixeaza si se pune untul treptat.

Prepararea jeleului de visine:

12. Scurgem sucul din conserve, apoi il combinam cu apa pana o sa avem volumul de 750 mililitri.

13. Se pune pe foc si se lasa pana ajunge in punctul de clocotire.

14. Se pune praful de jeleu si se amesteca pana se topeste, apoi punem visinile si amestecam continuu pentru a se nu intari jeleul.

15. Blatul racit se taie in doua blaturi longitudinale.

Asamblarea tortului:

16. Se pune primul blat si se acopera cu crema de puding, apoi punem un strat de jeleu, urmand sa punem al doilea blat.

Prepararea glazurii:

17. Smantana se pune pe foc si se lasa pana ajunge in punctul de fierbere, apoi punem ciocolata maruntita si amestecam pana la inchegare.

18. Se lasa un pic la racit, apoi o turnam peste tort.

19. Se pune deasupra ciocolata rasa, apoi se baga la rece pana ziua urmatoare.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascatort "Fantezia visinelor"