close

Tort „Pavlova”, o delicatesa care nu trebuie sa lipseasca de pe masa nimanui

Tort „Pavlova”, o delicatesa care nu trebuie sa lipseasca de pe masa nimanui

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Tort „Pavlova”.

Lista de ingrediente pentru bezea:

-un praf de sare;

-o lingura de amidon;

-o fiola cu esenta de vanilie;

-4 albusuri;

-250 grame zahar tos sau pudra;

-o lingura otet.

Lista de ingrediente pentru crema de vanilie:

-300 mililitri lapte;

-4 linguri zahar;

-200 grame unt;

-un plic de praf de puding cu vanilie;

-4 galbenusuri:

-o fiola esenta de vanilie (daca doriti).

Lista de ingrediente pentru decor:

-400 grame capsuni proaspete;

-200 mililitri smantana pentru gatit;

-o lingura de zahar pudra.

Citeste si: O reteta super delicioasa de prajitura „inteligenta”

Cum se prepara:

Prepararea bezelei:

1. Cu un praf de sare mixam albusurile, apoi punem zaharul treptat si mixam pana cand zaharul s-a topit.

2. Se amesteca neintrerupt si se pune otetul treptat, apoi amidonul si esenta de vanilie.

3. Se mixeaza pentru inca 10 minute.

4. Se deseneaza un cerc cu ajutorul unui creion pe o foaie de copt.

5. Se intoarce invers si se pune bezeaua, astfel incat sa respecte dimensiunile cercului.

6. Se baga la cuptor pentru o ora jumate la temperatura de 100 de grade.

7. Usa cuptorului se lasa un pic deschisa.

Citeste si: O prajitura usoara si super gustoasa, prajitura frageda cu crema de nuci si gem

8. Se opreste foul si se lasa rezultatul in cuptor pana o sa se raceasca.

9. Usa se pastreaza la fel.

Prepararea cremei de vanilie:

10. Pudingul de vanilie se prepara dupa instructiunile pe care le avem pe ambalaj.

11. Se ia compozitia de pe aragaz si se pun galbenusurile treptat, apoi amesteca dupa fiecare adaugare.

12. Se lasa compozitia la racit.

13. Batem un pic untul, apoi punem pudingul de vanilie rece, treptat, in el.

14. Punem compozitia peste bezea.

Montarea tortului si decorarea lui:

15. Se mixeaza smantana pentru frisca, apoi o punem peste crema.

16. Luam capsunile si le taiem in sferturi, apoi le punem peste prajitura.

17. Se pudreaza cu zahar, apoi il putem manca.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascatort "pavlova"