close

Tort oreo care nu necesita coacere

Tort oreo care nu necesita coacere

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Tort oreo.

Lista de ingrediente:

-3 linguri de unt;

-150 grame crema de branza mascarpone;

-o lingurita esenta de vanilie;

-10 pachete mici de biscuiti oreo;

-250 mililitri frisca lichida;

-3 linguri zhar pudra.

Citeste si: Rasfata-te cu un tort inedit de nuca si crema de cafea, cappuccino si frisca

Cum se prepara:

1. Jumatate din cantitatea de biscuiti o zdrobim in robotul de bucatarie, apoi punem 3 linguri de unt topi si amestecam.

2. Compozitia se pune intr-o forma dde tort de 28 de centimetri, apoi se apasa incet cu o lingura pana formam blatul.

Prepararea cremei:

3. Mixam frisca pana o sa devina tare, apoi se adauga zaharul pudra, esenta de vanilie si crema de branza.

4. Se amesteca foarte bine, apoi punem 4 biscuiti Oreo sparti.

Citeste si: Aceasta reteta inedita de tort cu cafea in aluat m-a cucerit de la prima inghititura

5. Se amesteca si se pune crema in forma de tort, urmand sa o nivelam.

6. Decoram cu biscuiti sau sos de ciocolata.

7. Pentru a prepara sosul de ciocolata este nevoie sa topim la bain-marie 2 linguri de ulei si 150 de grame de ciocolata, apoi se amesteca pana cand ciocolata s-a dizolvat complet.

8. Cand s-a racit se pune peste tort, apoi se baga la rece pentru cateva ore.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Aceasta reteta inedita de tort cu cafea in aluat m-a cucerit de la prima inghititura

Lista de ingrediente:

-4 oua;

-2 linguri ulei de floarea-soarelui;

-220 grame lapte praf;

-10 biscuiti;

-80 grame faina;

-2 linguri apa;

-400 grame crema de branza;

-200 grame unt;

-un sfert lingurita de sare;

-jumatate lingurita praf de copt;

-300 mililitri cafea espresso;

-150 grame zahar;

-100 grame pudra de cacao;

-90 grame zahar pudra;

-100 mililitri lichior crema.

Citeste si: Tort de ciocolata „Milka”

Cum se prepara:

1. Ouale se mixeaza cu sarea si zaharul timp de 7 minute, apoi se pune uleiul si apa, urmand sa amestecam.

2. Treptat, punem faina cernuta, praful de copt si 3/4 din cacao.

3. Trrebuie sa avem un aluat omogen, apoi luam o forma de copt pe care o ungem cu ulei, apoi turnam aluatul.

4. Se baga pentru jumatate de ora la temperatura de 180 grade.

Prepararea cremei:

5.Se mixeaza untul moale cu zaharul pudra (folosim robortul de bucatarie).

Citeste si: Copiii tai iubesc ciocolata? Iata o reteta de ciocolata de casa pe care copilasii tai o sa o adore

6. Se pune laptele praf si crema de branza, apoi amestecam.

7. Lichiorul se amesteca cu cafeau, apoi inmuiem biscuitii in continutul rezultat.

8. Blatul se scoate si se lasa la racit, apoi se imparte pe lungime in doua parti.

Montarea tortului:

9. Punem blatul pe un platou, apoi punem un strat de crema, apoi un strat de biscuiti si deasupra cacao.

10. Se repeta procedura, apoi se baga la rece pentru 5-8 ore.

Tags : bucataria romaneascatort oreo