close

Tort de ciocolata cu visine in alcool! o bucurie!

6

INGREDIENTE:

pentru aluat:

Ouă – 9 bucăţi
Zahăr – 180 g
Făină – 130 g
Praf de copt – ½ linguriță
Cacao – 80 g
pentru cremă:

Unt – 300 g
Lapte condensat – 400 g
pentru umplutură:

Vișine fără sâmburi – 2,5 căni
Vodcă/Coniac/Rom – ½ cană
pentru glazura de ciocolată:

Frișcă – 180 g
Ciocolată amară – 150 g
Unt – 25 g
Zahăr – 25 g
MOD DE PREPARARE:

1. Înainte de a pregăti desertul, puneți vișina în alcool. Adăugați şi 2 linguri de zahăr, amestecați, acoperiți bolul şi lăsați-l să stea la temperatura camerei 24 d ore. Dacă veți folosi vișine conservate, zahăr nu adăugați.

Blatul de pandişpan:

2. Separați albuşurile de gălbenuşuri. Mixaţi albuşurile spumă consistentă, adăugând treptat 90 g de zahăr.

3. Într-un alt bol mixaţi gălbenuşurile cu 90 g de zahăr până la o compoziție albă.

4. Amestecaţi făina, praful de copt şi cacao.

5. Amestecați gălbenuşurile cu ½ din cantitatea de albușuri, amestecând cu acuratețe de sus în jos cu o spatulă. În compoziția obținută adăugați făina cu cacao, amestecând deasemenea cu acuratețe.

6. Adăugați albușurile rămase şi din nou amestecați de sus în jos, într-o direcție până veţi obține un aluat omogen.

7. Turnați aluatul într-o formă detașabilă cu diametrul 26 cm, tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu unt.

8. Coaceţi blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura 170-180°C, 50-60 de minute. Pentru a verifica dacă e gata, faceți testul scobitorii.

9. Răciţi blatul copt iniţial în formă, apoi pe o plasă de răcit timp de 4-5 ore.

Umplutura:

10. Strecurați vișina şi păstrați lichidul.

Crema:

11. La viteza mare a mixerului, mixaţi untul moale până la o compoziție pufoasă. În 3-4 partide adăugați laptele condensat, continuând să mixați până obțineți o cremă omogenă.

Formarea tortului:

12. Tăiați partea superioară a blatului aproximativ de 1,5 cm. Scoateți miezul din pandișpan şi adăugați-l în cremă. Lăsați puţin miez pentru decor. În rezultat trebuie să obțineți o cupă din pandișpan cu grosimea pereților de 1,5 cm.

13. Ungeți pereții şi fundul pandișpanului cu lichidul rămas de la vișine.

14. Adăugați fructele în bolul cu cremă şi amestecați bine. Turnați umplutura obținută în blatul pregătit, acoperiți cu capacul decupat şi puneți desertul la frigider.

Glazura:

15. Amestecați într-o cratiţă frișca şi zahărul. Puneți amestecul la foc şi încălziţi-l până când zahărul se va dizolva complet.

16. Turnați amestecul fierbinte peste ciocolata bucăţi. Amestecați ca ciocolata să se topească, iar compoziția să devină netedă şi lucioasă. Adăugați untul moale şi amestecați încă 4-5 minute.

17. Turnați glazura peste tort, părțile laterale decorați-le cu fărâmituri de blat, iar deasupra decorați cu cremă şi fructe.

18. Daţi tortul la frigider, pe 3 ore pentru a se îmbiba. Cu 1 oră înainte de a fi servit, scoateți-l la temperatura camerei.