close

Tort de biscuiți și ciocolată (fără coacere) – pentru simplul răsfăț al celor dragi!

Tort de biscuiți și ciocolată (fără coacere) – pentru simplul răsfăț al celor dragi!

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Un desert delicios și ușor de realizat. Este un tort fără coacere, deci este perfect pentru zilele caniculare când vreți să stați departe de cuptor. Ingrediente sunt puțina și deloc sofisticate.

INGREDIENTE:
-300 gr de ciocolată neagră;

-150 gr de unt;

-2 pachete de biscuiți Petits Beurre;

-lapte.

MOD DE PREPARARE:
1.Rupeți ciocolata bucăți și adăugați untul tăiat cuburi. Topiți ingredientele la bain marie, amestecând, până obțineți o compoziție cu textură netedă.

2.Tapetați forma de copt cu folie alimentară, ca să scoateți tortul mai ușor.

3.Așezați, la baza formei, biscuiți îmbibați cu lapte.

4.Adăugați un strat subțire de ciocolată, apoi iarăși biscuiți înmuiați în lapte și tot așa, până umpleți forma.

5.Ultimul strat trebuie să fie de ciocolată. Păstrați puțină pentru marginile tortului.

6.Dați forma la frigider pentru 3 ore.

7.Scoateți tortul din formă și așezați-l pe platoul de servire.

8.Topiți ciocolata rămasă și acoperiți cu ea marginile tortului.

9.Dați desertul din nou la frigider pentru 1 oră.

10.Serviți tortul rece și pudrat cu cacao.

Biscuiții pot fi înmuiați, de asemenea, în cafea sau suc de portocale.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!