close

Tort de banane si ciocolata care o sa te cucereasca imediat, nu necesita coacere

Tort de banane si ciocolata care o sa te cucereasca imediat, nu necesita coacere

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Tort de banane si ciocolata.

Lista de ingrediente:

-180 grame unt;

-100 mililitri apa;

-400 grame smantana;

-trei linguri pudra de cacao;

-ciocolata, pentru decorat;

-400 grame biscuiti;

-10 grame gelatina;

-100 mililitri lapte;

-sase linguri zahar;

-doua banane.

Citeste si: Rulada Cu Frisca, Fara Coacere: Gata In 10 Minute

Cum se prepara:

1. Gelatina se pune la hidratat in apa.

2. Punem in blender biscuitii pentru a ii pisa.

3. Se pune untul topit peste biscuiti si amestecam.

4. Luam o tava cu peretii detasabili si imprastiem biscuitii uniform, apoi apasam bine cu mainile si baga, la congelator pentru 5 minute.

5. Se amesteca intr-o cratita zaharul, laptele si galatina, apoi punem la aragaz.

6. Se pune pudra de cacao in lapte, urmand sa o punem in cratita.

7. Se amesteca neintrerupt pana o sa se dizolve gelatina.

Citeste si: Tort delicios de ciocolata cu biscuiti, fara coacere si gata cat ai bate din palme

8. Nu se lasa sa fiarba.

9. Se pune smantana si se amesteca, apoi luam cratita de pe foc.

10. Bananele se curata, apoi se taie in jumatati, iar din jumatati le taiem in felii pe lungime.

11. Se pun pe blatul de biscuiti, apoi turnam amestecul de ciocolata si uniformizam.

12. Se baga la rece pentru 2-3 ore, astfel incat sa se inchege.

13. Inainte de a scoate tortul din tava trebuie sa udati cutitul in apa fierbinte, apoi scoatem inelul detasabil.

14. Se decoreaza cu ciocolata rasa.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Rulada Cu Frisca, Fara Coacere: Gata In 10 Minute

Ingrediente

Pentru aluat
2 albusuri de ou
250g nuci tocate
2 linguri pesmet
5-6 linguri zahar pudra
2-3 linguri cacao
1 lingura sau cateva picaturi de rom sau esenta de rom
vanilie
Ingrediente pentru umplutura
125g unt moale
2 linguri zahar pudra
2 galbenusuri de ou
1 lingura nuca de cocos
vanilie
cirese
Glazura
100 ml lichid de crema de patiserie indulcita

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, dupa care, intr-un recipient adecvat se bat usor albusurile cu o furculita cu zahar, rom si vanilie. Nu este nevoie sa le bateti prea mult, doar pana cand acestea sunt spuma. Se amesteca nuci, cacao si pesmet. Se pune peste albusurile de ou si se amesteca bine cu o lingura.
Rulouri cu frisca, fara coacere
Intindeti amestecul de nuci pe hartie de copt sau pe o folie de plastic. Se formeaza un dreptunghi subtire, ajutandu-va de degetele ude de apa.

Pentru umplutura, intr-un bol inalt se bat galbenusurile cu zahar pana ajungeti la o crema mai groasa. Separat, bateti spuma cu untul. Amestecati usor galbenusurile de ou cu ulei, se „condimenteaza” cu vanilie si nuca de cocos si se amesteca bine. Daca sunteti ingrijorata de gustul galbenusurilor de ou crude, se pot rupe intr-o baie de apa si se echilibreaza cu zahar. Dupa ce se raceste, se amesteca cu unt.
Rulouri cu frisca, fara coacere

Intindeti crema de unt peste crusta de nuca si se freaca uniform. Aici si acolo se pun cirese sau altceva la alegerea dvs. Rulati totul pe hartie. Strangeti capetele si se depoziteaza in frigider pentru cel putin 3-4 ore.

Inainte de servire se scoate rola de hartie si garnisiti cu frisca. Sunt delicioase si cu smantana dupa doriti. Pofta buna

Tags : bucataria romaneascatort cu bananetort cu ciocolata