close

Tort cu mousse de ciocolata si banane

Tort cu mousse de ciocolata si banane

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Tort.

Lista de ingrediente pentru aluat:

-250 grame faina;

-50 grame migdale;

-125 grame unt;

-100 grame zahar;

-un ou.

Lista de ingrediente pentru mousse:

-300 mililitri smantana pentru frisca 33-35%;

-250 grame crema de branza;

-doua linguri rom;

-200 grame ciocolata neagra;

-50 grame unt;

-100 grame zahar pudra;

-trei banane.

Citeste si: Acest tort este pe departe cel mai bun pe care l-am incercat pana acum: „Lapte de pasare’ care nu necesita coacere

Cum se prepara:

1. Untul se rade pe ochii mari ai razatoarei, apoi punem faina si framantam pana devine uscat si nisipos, apoi punem zaharul si migdalele, apoi oul batut.

2. Se framanta si se formeaza o minge, apoi se baga la rece pentru jumatate de ora, urmand sa il scoatem si sa il intindem.

3. Se pune pe o tava si se baga la rece pentur jumatate de ora.

4. Se seteaza cuptorul la temperatura de 200 grade Celsius, apoi bagam tava.

Prepararea mousse-ului de ciocolata:

5. Se pune intr-o oala untul si 50 mililitri smantana pentru frisca, apoi se pune pe aragaz si se lasa sa ajunga in punctul de clocotire.

6. Se ia de foc si se adauga ciocolata, apoi amestecam repede, urmand sa o lasam la racit la temperatura camerei.

7. Frisca se mixeaza pana se intareste.

Citeste si: Îţi place crema de zahăr ars? Atunci trebuie să încerci şi tortul de zahăr ars. Este delicios şi se face uşor

8. Se mixeaza zaharul pudra, crema de branza si romul.

9. Se combima crema de branza si cea de ciocolata.

10. Rezultatul obtinut se pune in smantana pentru misca batuta (250 mililitri), apoi amestecam.

11. Bananele se curata.

Montarea tortului:

12. Pe blat punem cateva linguri de mousse si uniformizam, apoi punem bananele in forma de spirala.

13. Se pune peste crema care a ramas, apoi uniformizam si decoram cu ciocolata rasa.

14. Se baga la rece pentru minim trei ore sau peste noapte.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascatort cu bananetort cu mousse de ciocolata