close

Tort „Alba-Neagra” – Fin si foarte delicios

Tort „Alba-Neagra” – Fin si foarte delicios

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

Pentru blat:

3 oua
130 g de zahar
130 g de faina de grau
8 linguri de cacao
1 lingurita praf de copt
Pentru soufle:

10 g de gelatina
5 albusuri
100 ml de apa
280 g de pudra
Pentru glazura:

150 g de ciocolata neagra
150 g de unt

Mod de preparare:

Incepem cu blatul: Intr-un bol frecati oule cu zaharul si adaugati faina cernuta, praful de copt si cacao, amestecati bine pana se omogenizeaza compozitia. Forma in care veti turna compozitia tapetati-o cu pergament uns cu unt. Preincalzi-ti cuptorul la 180 de grade si coaceti blatul pana va fi gata sau aproximativ 35 minute, dupa care il lasati sa se raceasca.
Pana se coace blatul noi vom face sufleul, inmuiati gelatina in apa, dupa care o puneti la foc si o mestecati putin pana se dizolva complect, dupa care o lasam sa se raceasca.

Intr-un bol mixam albusurile pana primim o compozitie spumoasa, dupa care adaugam zaharul pudra si in final adaugam gelatina dizolvata in apa, mixam pana primim o compozitie mai consistenta. Apoi blatului ii taiati partea de sus pentru a fi uniform, il puneti in forma dupa preferinta, peste el turnati compozitia din albusuri cat mai uniform, dupa care o dati la frigider pentru a se intari.
Intr-un bol rupeti ciocolata in bucati si adaugati untul apoi puneti la foc amestecand in continuu pana obtineti o compozitie omogena. Dupa care scoateti torul de la rece ti turnati peste el compozitia de ciocolata.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!