close

Top 5 cele mai reusite marinade pentru carnea de curcan. O sa regreti ca nu le-ai folosit pana acum

Top 5 cele mai reusite marinade pentru carnea de curcan. O sa regreti ca nu le-ai folosit pana acum

Carnea de curcan este un produs dietetic, care este asimilat foarte bine de organismul uman. Trebuie sa mentionam ca are si un gust minunat. Carnea de curcan este alimentul care poate fi prajit, fiert, pregatit la abur, copt etc. si poate fi consumat dimineata, la amiaza si seara. Pentru a va asigura ca carnea ramane suculenta si frageda si daca dorti sa-i accentuati, sa-i evidentiati sau sa-i corectati gustul, folositi marinadele. Retete de marinada pentru carne de curcan sunt o multime, noi vi le prezentam pe cele mai reusite.

1. MARINADA ”POPULARA”. INGREDIENTE: 50 ml zeama de lamaie; 1 lingurita de sare; 1 lingurita de piper negru; 1 lingurita de boia; 2-3 catei de usturoi presat; 50 ml sos de soia.
MOD DE PREPARARE: Combinati toate ingredientele intr-un vas si marinati carnea timp de 2-4 ore. Puteti la marinat un curcan intreg sau bucati de carne.

2. MARINADA ”RAFINATA”. INGREDIENTE: 2 pahare (500 ml) de suc natural de struguri; 2 pahare (500 ml) de apa rece; ½ lingurita sare de lamaie; 2 lingurite de sare gema; 1 lingura de zahar; 5 cuisoare; 10 boabe de ienibahar; 5 boabe de piper negru; 4-6 fructe uscate de dracila.
MOD DE PREPARARE: Amestecati mai intai ingredientele uscate, apoi diluati-le cu cele lichide si amestecati bine. Marinati carnea timp de 3-6 ore.

3. MARINADA ”DELICATA” – FACE CARNEA SUCULENTA SI FRAGEDA. INGREDIENTE: mustar; sos de soia; ulei de masline.
MOD DE PREPARARE: Amestecati toate ingredientele in proportii de 1:1:1, ungeti curcanul intreg sau bucatile de carne si dati-le la frigider pentru 2-5 ore.

4. MARINADA ”REUSITA” – OFERA CARNII UN GUST DE MIERE SI O FACE MOALE. INGREDIENTE: ½ pahar (125 ml) de vin rosu sau alb sec; ½ pahar de ulei (125 ml); 3 linguri de miere.
MOD DE PREPARARE: Amestecati bine toate ingredientele, pana mierea se topeste complet. Carnea se lasa la marinat pentru 1,5-3 ore.

5. MARINADA ”ROSIE” PENTRU CARNE DE CURCAN LA CUPTOR – PENTRU AMATORII DE ROSII. INGREDIENTE: 100 gr de ketchup; 300 gr de rosii, pasate cu blenderul; ½ pahar (125 ml) de ulei; 3 linguri de condimente pentru carne grill.
MOD DE PREPARARE: Combinati toate ingredientele, amestecati-le, ungeti carnea si lasati-o la marinat pentru 2-4 ore. Carnea marinata dupa oricare din aceste retete poate fi prajita sau coapta.