close

Toata lumea iubeste dovleceii copti. Si voi ii puteti pregatiti in acest fel

Toata lumea iubeste dovleceii copti. Si voi ii puteti pregatiti in acest fel

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Dovleceii copti cu cascaval sunt foarte suculenti si gustosi. Reteta lor este incredibil de simpla, dar toata lumea o adora! Budinca respectiva este potrivita pentru cina. Incercati-o neaparat!

INGREDIENTE: 1 kg de dovlecei; 300 g de smantana fermentata; 3 oua; 150 g de cascaval; verdeata si condimente — dupa gust.
MOD DE PREPARARE: Spalati dovleceii si indepartati-le capetele. Apoi taiati-i in rondele cu grosimea de aproximativ 7 mm si adaugati-i intr-o cratita cu apa clocotinda si putin sarata. Acoperiti cratita cu un capac. Fierbeti dovleceii pe foc mare, sub capac, timp de 30-40 secunde din momentul clocotirii.

Apoi transferati-i intr-o strecuratoare si asteptati pana cand toata apa se va scurge de pe ei. Intre timp combinati smantana, ouale si sarea (noi am adaugat doar jumatate de lingurita, deoarece cascavalul, pe care l-am folosit, era destul de sarat). Adaugati condimente dupa gust (noi am adaugat un praf de nucsoara si o cantitate mica de ierburi uscate). Amestecati cu telul pana la omogenizare.

Adaugati cascavalul dat prin razatoarea mica si o legatura de verdeata (noi am folosit patrunjel). Amestecati foarte bine cu ajutorul unei linguri. Asezati un strat de dovlecei (aproximativ jumatate de rondele) intr-o tava de copt. Nu este necesar sa-i lasati sa se raceasca complet. Acoperiti-i cu jumatate din sosul pregatit.

Apoi adaugati al doilea strat de dovlecei si acoperiti-l cu sosul ramas. Introduceti tava in cuptorul preincalzit pana la 190 grade Celsius si coaceti dovleceii pe parcursul a aproximativ 30 minute. Orientati-va dupa cuptorul dumneavoastra. Inainte de portionare lasati budinca sa se raceasca putin: astfel cascavalul va avea timp sa se inchege.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!