close

Sursa de sanatate pentru organism – Ciorba de varza pentru zile de post

Sursa de sanatate pentru organism – Ciorba de varza pentru zile de post

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

1 varza acra medie

1 morcov

1 ceapa

2 cartofi

1 radacina pastarnac

1 lingurita cimbru uscat

2 rosii in bulion

1/2 litru zeama de varza

1 lingura ulei

Mod de preparare:

In functie de cat este de sarata varza, aceasta se lasa la desarat în apa rece cu o seara înainte sau doar pentru cateva ore. Apoi se taie fideluta.
In oala de fiert ciorba, se incinge uleiul si se pun ceapa taiata marunt, morcovul trecut pe razatoarea cu ochiuri mari, la fel si pastarnacul. Se lasa putin sa se înmoaie si se adauga varza si cartofii cubulete. Se pune apa în functie de cat de groasa vrei sa iasa ciorba si se lasa la fiert. Se adauga rosiile fara pielite, zeama de varza si se mai lasa sa dea un clocot. Se presara cimbrul uscat si se stinge focul.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!