close

Supă Cu Galuste De Post: Da, Se Poate Și Fara Oua! Mi-A Spus Mama Ce Punea Ea În Galuste De Nu-I Ieșeau Tari Ca Piatra:

Supă Cu Galuste De Post: Da, Se Poate Și Fara Oua! Mi-A Spus Mama Ce Punea Ea În Galuste De Nu-I Ieșeau Tari Ca Piatra:

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 25 min
Gata in: 40 min

INGREDIENTE

2 morcovi
2 cepe
1păstârnac
1 țelină
pentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt
sare, boia și piper, după gust
1 legătură pătrunjel

PREPARARE

Supa cu găluște de post se face simplu și rapid și este extrem de gustoasă. Normal că gustul și consistența găluștelor de post diferă de cele “de dulce”, dar asta nu le face mai puțin gustoase, ci doar… altfel.

Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.
Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.

Între timp, ocupă-te de găluște. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă.

De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!)

Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.

Sursa

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!