close

A strigat cineva dupa amandine?!

A strigat cineva dupa amandine?!

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Amandine

Blat:

6 oua

175 g zahar

8 linguri faina

3 linguri cacao

3 linguri ulei

3 linguri apa

o lingurita praf de copt

un praf de sare

Crema:

200 g unt(minim 80% grasime)

150 g zahar

30 g cacao

100 ml apa

2 galbenusuri

1/2 sticluta esenta de rom

Sirop:

300 ml apa

6 linguri zahar

2 pliculete ness

o sticluta esenta de rom

Glazura:

200 g ciocolata (50 % cacao)

150 ml fisca lichida

unt(cat o nuca)

Decor:

100 g ciocolata cu lapte

150 ml frisca lichida.

Citeste si Este un aluat de tip chec pe care il folosesc pentru prajiturile cu fructe

Mod de preparare

Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie.
Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul.Amestecam faina, cacao si praful de copt si le incorporam cu o spatula in amestecul de albus si galbenus.

Turnam compozitia intr-o tava(22×32) unsa si tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit ,la foc potrivit( 175-180 grade) pentru 30-35 minute.

Facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si cand se raceste bine il taiem in doua.
Crema: intr-o craticioara punem cacao amestecata cu zaharul,turnam apa si o punem la fiert la foc mic pana compozitia se ingroasa ca o smantana.

Untul il mixam pana devine pufos, apoi treptat adaugam compozitia de cacao racita. Adaugam cate un galbenus si mixam in continuare.La sfarsit adaugam esenta de rom .

Tags : Amandinebucataria romaneasca