close

Stiai ca mujdeiul de usturoi functioneaza ca un tratament daca ii mai adaugi un ingredient?

Stiai ca mujdeiul de usturoi functioneaza ca un tratament daca ii mai adaugi un ingredient?

Mujdeiul este forma ideala de consum pentru tratamentul unor boli unde este necesara ingerarea zilnica a unei cantitati mai mari de usturoi.

Se piseaza marunt 7 catei de usturoi, se pune un varf de cutit de sare, un sfert de lamaie stoarsa, o lingurita de ulei de masline presat la rece si o jumatate de legatura de patrunjel taiat foarte fin.

Se amesteca bine, apoi se lasa sa se patrunda vreme de 10-20 de minute, dupa care mujdeiul este gata.

Daca simtiti nevoia, puteti sa adaugati si cateva linguri de apa plata sau de izvor, pentru a-l dilua si a-i reduce astfel efectul iritant.

Se consuma in 1-2 reprize, pe parcursul unei zile, potrivit formula-as.ro.

Este mai bine tolerat de organism decat usturoiul simplu, pentru ca ingredientele din mujdei (sarea, sucul de lamaie, patrunjelul) compenseaza efectul sau usor iritant, stimuleaza digestia (care poate fi incetinita de anumiti compusi din usturoi), reduce chiar si din mirosul neplacut.

Uleiul de masline ii potenteaza actiunea de reducere a colesterolului, precum si efectul benefic in cazul litiazei biliare.

Secretul curatarii, taierii si pisarii usturoiului, atat pentru reteta cu alcool, cat si pentru mujdei sau orice altceva: nu-l atingeti de metal!

Curatati-l cu unghiile sau cu un cutit de …lemn.

Pisati-l in mojar de portelan sau sticla. Daca nu aveti, folositi clasicul „pisalog” din lemn.

In nici un caz in piua de metal in care pisati nuci sau alte alimente. O substanta chimica din usturoi este mult mai eficienta in combaterea toxiiinfectiilor alimentare decat doua dintre cele mai utilizate antibiotice, arata un studiu recent.

Compus, numit sulfura de dialil, poate distruge stratul mucos protector seceretat de anumite bacterii si carel le apara de actiunea unor antibiotice.