close

Spune adio carnatilor din comert! Iata o reteta super delicioasa de carnati de pui

Spune adio carnatilor din comert! Iata o reteta super delicioasa de carnati de pui

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Carnati de casa.

Lista de ingrediente:

-7-8 catei de usturoi;

-jumatate lingurita condimente pentru pui (boia de ardei, seminte de mustar, sare, zahar si turmeric);

-15 grade gelatina;

-un kilogram pulpe superioare de pui (fara os);

-jumatate lingurita piper macinat;

-doua linguri maioneza.

Citeste si: Iata o reteta nemaipomenita de carnati de casa

Cum se prepara:

1. Dupa ce am spalat carne o taiem bucati de 1.5-2 centimetri la latura.

2. Se combina carea cu piperul, usturoiul pisat si condimentele pentru pui, urmand sa punem maioneza si sa amestecam.

3. Punem gelatina si amestecam din nou.

5. Punem pe blatul de lucru folie de plastic, apoi punem 1/4 din compoztiei si ruleaza.

6. Se da o forma cilindra.

Citeste si: O reteta inedita de carnati de casa pe care trebuie sa o prepari neaparat!

7. Se repeta procedura si cu restul de carne.

8. Trebuie sa avem patru carnati.

9. Fiecare bucata de carne o impachetam in folie de staniol, apoi se strang capetele.

10. Luam o tava de copt si asezam carnatii, urmand sa ii bagam la cuptor pentru 60 de minute la temperatura de 180 de grade.

11. Acest timpul poate sa fie diferit in functie de cuptorul pe care il detineti.

12. Se scot di se lasa la racit, apoi se baga la rece pentru toata noapte.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Iata o reteta nemaipomenita de carnati de casa

Lista de ingrediente:

-700-800 grame piept de pui;

-3-4 oua;

-3-4 linguri amidon;

-boabe de piper negru;

-condimente dupa gust;

-un kilogram muschi de porc;

-200 grame slanina;

-sase catei de usturoi;

-o lingurita jumate de sare;

-boabe de ienibahar.

Citeste si: O reteta inedita de carnati de casa pe care trebuie sa o prepari neaparat!

Cum se prepara:

1. Slanina si carnea se taie in bucatele mici.

2. Ouale se mixeaza cu boabele de piper pisate, condimentele, sarea si usturoiul pisat.

3. Punem in compozitia de oua mixate amidonul, insa treptat, apoi amestecam.

4. Punem carnea in bolul cu oua mixate, urmand sa amestecam.

5. Pe blatul de lucru punem folie de staniol, apoi punem o portie de carne cu ajutorul unei linguri.

Citeste si: Invata sa prepari si tu cei mai gustosi carnati de casa, este foarte usor

6. Formam un carnati din carne.

7. Se ruleaza strans si se da o forma cilindrica, apoi legam capetele.

8. Se repeta procedura si cu restul de carne.

9. Luam o tava si punem carnatii, apoi ii bagam la cuptor pentru 60 de minute la temperatura de 180-200 de grade Celsius.

10. Acest timp difera de cuptorul pe care il aveti.

11. Se scot din tava si se lasa la racit, apoi se scoate folia de staniol si se taie in felii.

Tags : bucataria romaneascacarnati de pui