close

Sos de lamaie pentru retete cu legume si peste

Sos de lamaie pentru retete cu legume si peste

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Reteta de sos de lamaie care merge servita de minune alaturi de retete de peste, preparate din peste si legume. Reteta de dressing se prepara foarte simplu si usor in 15-20 minute si este un sos de post.

Ingrediente:

4 lamai
3 catei de usturoi
50ml apa
50ml ulei de masline
1 lingurita zahar
½ lingurita sare
3 crengute de marar si patrunjel verde

Mod de preparare:

Cum se face sosul de lamaie. Cum procedam, spalam foarte bine lamaile cu apa calda, le stergem cu un servet si le curatam de coaja galbena fara stratul alb care este amarui.
Punem un ibric cu apa la fiert si cand aceasta fierbe punem coaja de lamaie si o fierbem la foc mic timp de 1 minut. Scurgem apa si repetam inca odata procedeul, apoi punem coaja de lamaie intr-un blender. Adaugam zeama de la o lamaie, usturoiul curatat si taiat feliute, ulei de masline extravirgin si cantitatea de apa, sare si zahar.

Mixam la viteza mica 15 secunde, apoi la viteza mare inca 2 minute. Trecem sosul format printr-o sita si la final adaugam verdeata tocata marunt si amestecam, gustam si mai potrivim gustul de sare, zahar si acreala daca mai este nevoie.
Sos de lamaie si usturoi, un sos cremos si gustos, fin si aromat, un dressing perfect pentru un peste la cuptor, legume fierte sau preparate la aburi.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!