close
Socata fara drojdie

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

2-3 pumni de flori de soc, proaspat culese
8-9 litri de apa
1.2 kg zahar
3-4 lamai potrivite

Mod de preparare:

1. Scutura bine florile de soc pentru a nu avea nici un fel de impuritati (ideal ar fi sa le culegi dupa ploaie, intrucat sunt foarte bine curatate si spalate).
2. Pune 1 kg de zahar intr-o oala de vreo 10 litri, impreuna cu lamaile stoarse si cu florile de soc.
3. Caramelizeaza restul de zahar. Nu ai nevoie de mai mult de o cana de apa ca sa-l caramelizezi.
4. Pune siropul obtinut peste toate ingredientele din oala si amesteca usor.
5. Acopera vasul si lasa-l intr-un loc cu soare mai mult, vreo 4 zile. Zi de zi amesteca in oala folosind o lingura de lemn. Acidul incepe sa apara cam in a 4-a zi.
6. Imediat ce observi ca sucul e usor acidulat, strecoara-l in sticle si baga-l in frigider.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!