close
Slanina marinata

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Slanina marinata.

Lista de ingrediente:

-doua capatani de usturoi;

-trei pumni coaja de ceapa;

-doua foi de dafin;

-doua linguri zahar;

-un kilogram snaina cu straturi de carne;

-trei linguri piper macinat;

-5-6 prune uscate;

-200 grame sare;

-un litru apa.

Citeste si: Familia mea adora aceasta reteta de slanina deoarece este foarte gustoasa si rapida

Cum se prepara:

1. Punem in apa sarea si zaharul, apoi foile de dafin, cojile de ceapa si prunele uscate.

2. Se pune pe aragaz si se lasa sa ajunga in punctul de clocotire.

3. Se taie slanina in doua parti de 500 grame.

4. Se pun in marinada si se lasa la fiert pentru 25 de minute la foc redus.

Citeste si: Iata o reteta de slanina pe care sigur nu ai incercat-o pana acum

5. Se lasa slanina pentru 12 ore.

6. Usturoiul se piseaza si se combina cuc piperul.

7. Se freaca slanina cu aceasta compozitie.

8. Se impacheteaza in folie alimentara si se baga la rece pentru o ora.

9. Se pastreaza la rece penru o saptamana sau mai mult.

10. Se tine la congelator daca vreti sa o pastrati pentru mai mult timp.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Familia mea adora aceasta reteta de slanina deoarece este foarte gustoasa si rapida

Lista de ingrediente:

-1-2 capatani de usturoi;

-condimente pentru carnea de porc;

-un kilogram jumate de piept de porc;

-piper negru macinat grosier;

-sare.

Citeste si: O reteta inedita de slanina de casa pe care trebuie sa o incerci neaparat!

Cum se prepara:

1. Pieptul se taie in bucati.

2. Usturoiul se pune in blender/se piseaza.

3. Carnea se freaca cu condimente, usturoi, sare si piper.

4. Se lasa pentru 60 de minute sa se marineze.

5. Luam o punga de plastic in care punem alta punga de plastic, apoi punem pieptul, apoi se videaza si se leaga.

Citeste si: Rulada din slanina

6. Luam o oala si punem apa rece, apoi punem pungile si se acopera cu un capac.

7. Se pune pe aragaz.

8. In momentul in care apa a dat in clocot se da focul mai mic.

9. Se lasa la fiert pe foc redus pentru 120 de minute.

10. O scoatem din punga si o impachetam in folie de aluminiu, apoi se baga la rece pana ziua urmatoare.

Tags : bucataria romaneascaslanina marinata