close

Siropul de papadie, un remediu excelent in bolile de ficat

s604x0_sirop_din_floare_de_papadie

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Doina S., Bucuresti: „As dori sa-l intreb pe prof. Milica daca este adevarat ca papadia actioneaza eficient in bolile de ficat? Va multumesc mult.” Prof. Constantin Milica: Papadia este o planta cu calitati terapeutice de exceptie si ar trebui sa nu lipseasca din terapia de primavara a fiecarei persoane. Principala sa functie, intr-adevar, este cea depurativa si detoxifianta a sangelui si ficatului. Se utilizeaza in tratamentele naturiste sub diverse forme:

infuzie din doua lingurite planta uscata la 250 ml apa clocotita; se infuzeaza 10-15 minute, se strecoara si se beau zilnic 2-3 ceaiuri putin amarui, dupa mesele principale, timp de 4-6 saptamani, avand efecte in purificarea sangelui, icter, colecistite, dischinezie biliara, normalizarea circulatiei sangelui, ateroscleroza, reumatism, guta, afectiuni cronice ale aparatului urinar, vindecarea varicelor si ulcerelor varicoase si eliminarea toxinelor din organism;
decoct din 30-50 g radacini si frunze proaspete puse in 1 litru apa rece; se lasa la macerat peste noapte, iar in dimineata urmatoare se fierbe timp de 10 minute, se infuzeaza 4 ore, se strecoara si se beau 2 ceaiuri indulcite cu miere pe zi, unul cu 30 de minute inainte de micul dejun si altul la o ora dupa micul dejun, avand efecte in bolile de rinichi, insuficienta hepatica, tulburari digestive, dispepsii, icter cataral si hemoragii interne;

tulpini (tije) fragede, mestecate in gura, pe stomacul gol, cate 5-8 bucati pe zi, timp de 2-4 saptamani, cu efecte de ameliorare rapida a durerilor reumatice si a inflamatiilor glandulare si hepatice, stimularea functiei vezicii biliare cu dizolvarea si eliminarea calculilor biliari, combaterea dischineziei biliare, gastrite hiperacide, ateroscleroza, guta, depurarea sangelui, afectiuni ale splinei, evitarea starii de oboseala si lipsa de energie. Persoanele astenice si obosite vor simti din primele zile o senzatie de revigorare a vitalitatii corpului;
sirop de papadie din 300 g flori in 1 litru apa rece; se incalzeste la foc redus pana la fierbere, se lasa sa infuzeze, acoperit, peste noapte, se strecoara, se stoarce sucul si se adauga 1 kg zahar, sucul de la ½ lamaie. Se mai fierbe la foc redus, in vas descoperit, fara a distruge vitaminele, pana se ajunge la consistenta de sirop. Se consuma pe paine cu unt, dand un gust placut, cu efecte in bolile de ficat si ca depurativ al sangelui.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!