close

Sigur nu ai preparat pana acum ciorba de perioasoare dupa aceasta reteta! Incearc-o si tu!

Sigur nu ai preparat pana acum ciorba de perioasoare dupa aceasta reteta! Incearc-o si tu!

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Ciorba de perisoare.

Lista de ingrediente pentru ciorba:

-o radacina de patrunjel;

-o ceapa mica;

-1-2 cartofi;

-jumatate ardei dulce rosu;

-sare, piper, dupa gust;

-400 grame carne de vita cu os;

-120 grame morcov ras pe ochii mari ai razatoarei;

-o rosie;

-un pahar de mazare verde proaspata;

-3-4 foi de dafin.

Lista de ingrediente pentru perisoare:

-jumatate pahar orez;

-400 grme carne tocata de vita;

-sare, piper, dupa gust.

Citeste si: Sursa de sanatate pentru organism – Ciorba de varza pentru zile de post

Cum se prepara:

1. Intr-o oala cu apa rece punem carnea, urmand sa o punem la fiert pana ajungem in punctul de fierbere.

2. Se aduna spuma care se formeaza, apoi se lasa inca 1-1,5 ore la foc minim.

3. Ceapa si radacina de patrunjel se curata si se taie, iar morcovul il radem, urmand ca aceste legume sa le punem in ciorba.

4. Se fierbe 20-30 de minute.

Prepararea perisoarelor:

5. Orezul se pune la fiert cu apa rece si sare, la foc mediu.

6. Se fierbe pentru 10 minute dupa ce a dat in clocot.

7. Se scurge de apa, il caltim si il lasam la racit.

Citeste si: Cum faci ciorba de burta perfecta, dupa reteta lui Radu Anton Roman

8. Luam un recipient in care punem carnea, urmand sa o condimentam cu piper si sare, apoi punem orezul si amestecam.

9. Se formeaza mingiute.

10. Se scoate carnea din ciorba in momentul in care este ciorba gata.

11. Cartofii se spala si se taie, apoi se pun in ciorba.

12. Rosia se marunteste si se pune in ciorba.

13. Se pune mazarea.

14. Ardeiul dulce se taie in fasii subtiri, apoi le punem in ciorba.

15. Se fierbe pentru 10 minute la foc mediu.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascaciorba de perisoare