close

Sigur nu ai incercat asa ceva pana acum: Rulada din pandispan super delicioasa si simpla

Sigur nu ai incercat asa ceva pana acum: Rulada din pandispan super delicioasa si simpla

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Rulada din pandispan.

Lista de ingrediente:

-250 mililitri iaurt;

-200 grame zahar;

-o lingurita bicarbonat de sodiu;

-225 grame faina;

-doua oua;

-vanilie;

-gem.

Citeste si: Rulada cu lamaie si crema de mascarpone

Cum se prepara:

1. Se mixeaza zaharul, ouale si vanilia.

2. Se adauga iaurtul in care am pus bicarbonatul, apoi faina si amestecam.

3. Se ia o tava si punem foaie de copt, apoi punem aluatul in ea si uniformizam.

Citeste si: Iata o rulada super delicioasa cu banane si ciocolata

4. Se baga la cuptor pentru 7-8 minute pana cand o sa se rumeneasca.

5. Se scoate si punem cu partea rumenita pe un prosop umed.

6. Se unge cu gem si se ruleaza cu prosopul. (trebuie sa fie cald)

7. Se pudreaza cu zahar.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Rulada cu lamaie si crema de mascarpone

Lista de ingrediente pentru blat:

-100 grame zahar;

-o lingura extract de vanilie;

-patru oua (doua oua + doua albusuri + doua galbenusuri);

-100 grame faina cernuta.

Lista de ingrediente pentru crema:

-125 grame mascarpone;

-un pliculet de zahar vanilat;

-coaja rasa de la lamaie;

-200 grame ricotta;

-50 grame zahar;

-zeama unei limete.

Citeste si: Iata o rulada super delicioasa care nu necesita coacere si este gata in doar 10-15 minute

Cum se prepara:

Prepararea blatului:

1. Se pune cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius.

2. Ouale intregi se mixeaza cu vanilia, galbenusurile si zaharul, apoi se pune faina cernuta.

3. Albusurile se mixeaza spuma, apoi se pune usor in amestecul rezultat anterior.

4. Luam o tava pe care punem foaie de copt sau putem sa folosim o forma de silicon, apoi punem aluatul si il bagam la cuptor pentru 8 minute.

Citeste si: Iata o rulada super delicioasa cu banane si ciocolata

5. Se pune un prosop peste aluat, urmand sa il lasam un pic la racit pentru cinci minute, apoi se ruleaza cu tot cu prosopul, urmand sa il lasam sa se raceasca pana ziua urmatoare.

Prepararea cremei:

6. Ricotta se combina cu mascarponele si zaharul vanilat.

7. Punem coaja rasa de lamaie, apoi zeama de limeta si amestecam.

8. Blatul se unge cu crema rezultata, apoi se ruleaza strans.

9. Se lasa la rece pana ziua urmatoare, apoi se pudreaza cu zahar, urmand sa fie consumata.

Tags : bucataria romaneascarulada din pandispan