close

Secretul ciorbei de pui a la grec – Ce se pune in oala dupa ce ai stins aragazul

Secretul ciorbei de pui a la grec – Ce se pune in oala dupa ce ai stins aragazul

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

1 kg piept de pui

2 cepe

3 morcovi

4 cartofi

O cutie mare cu smantana (300 ml)

O legatura de marar

4 linguri de ulei

sare

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spala, se taie cubulete si se pune la fiert pana da cateva clocote.

Se taie marunt ceapa si se pune la calit in putin ulei, in oala in care se va face ciorba.

Cartofii si morcovii se curata, spala si taie in bucati mici. Se adauga peste ceapa si se calesc impreuna. Dupa doua minute de adauca pieptul de pui, se toarna apa si se lasa la fiert.

Spre final se adauga sare dupa gust, smantana si se mai lasa un minut.

Dupa ce s-a luat de pe foc, se adauga mararul tocat marunt.

Ciorba de pui a la grec se serveste calda, cu paine si ardei iute.

Citeste si: Prajitura cu aluat de ciocolata si crema de branza

Un desert inedit, aceasta prajitura ruseasca cu crema de branza si aluat de ciocolata te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g faina

200 g zahar

230 g unt topit

40 g pudra de cacao

2 oua

3 lingurite praf de copt

1 lingurita esenta de vanilie

ulei, pentru uns tava

Pentru crema:

230 g unt topit

230 g crema de branza

200 g zahar

2 lingurite esenta de vanilie

3 oua

40 g amidon

Mod de preparare:

Preincalzesti cuptorul la 176 grade Celsius. Pentru aluat, mixezi faina impreuna cu praful de copt si pudra de cacao. Adaugi zaharul, vanilia, ouale si untul si mixezi la viteza mica, treptat, spre mare pana la omogenizare.

Pastrezi o treime din aluat iar pe restul il intinzi intr-o tava unsa cu putin ulei.

Pentru crema, mixezi untul cu crema de branza, zaharul, vanilia, ouale si amidonul. Torni uniform peste aluat. Rupi mici bucatele din aluatul pastrat si le asezi peste crema, din loc in loc. Dai la cuptor in jur de 50-60 de minute, pana prajitura devine aurie. Servesti dupa ce s-a racit putin.

Ingrediente pentru 250ml extract de vanilie:

3 pastai vanilie

250ml votca, rom sau bourbon

Cresteaza pastaile de vanilie pe lungime, fara sa le despici. Pune-le intr-un borcan cu capac si adauga peste ele taria. Aseaza-le in asa fel incat pastaile sa fie acoperite de lichid.

Inchide bine capacul si pune borcanul in camara sau in orice alt loc racoros si intunecat, timp de 1 luna. O data pe saptamana agita putin borcanul.

Extractul de vanilie poate fi realimentat pe masura ce folosesti din el adaugand din nou alcool si inlocuind la intervale de timp pastaile de vanilie (la 3-6 luni).

Poti sa faci extract de vanilie si din pastaile de vanilie deja razuite pentru alte retete. Va trebuie sa pui, insa de 2 ori mai multe decat in cazul pastailor intregi.

Sursa

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : a la grecbucataria romaneascaciorba de pui