close

Sarmale de post facute dupa regulile bunicii

Sarmale de post facute dupa regulile bunicii

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente sarmale cu ciuperci (mancare de post):

1 sau 2 capatani de varza murata
400 grame de ciuperci proaspete
200 grame de orez cu bobul rotund
1 radacina de telina mica
2 morcovi medii
2 cepe mari
150 mililitri de sos de rosii sau bulion
50 ml de ulei de masline extra virgin
1 legatura de marar
1 legatura de cimbru
3 foi de dafin
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:

Desprinde-ti frunzele de pe capatanele de varza murata si, daca varza este prea sarata, spalati-o inca o data cu apa rece. Morcovii si telina, dar si ceapa, se rad pe o razatoare mare sau se pun in masina de tocat. Incingeti cratita cu ulei de masline si adaugati legumele bine macinate.
Lasati morcovii, ceapa si telina sa se caleasca timp de aproximativ 5 minute si apoi scoateti cratita de pe aragaz. Treceti ciupercile bine curatate de impuritati prin robotul de bucatarie si amestecati-le cu legumele calite. Caliti amestecul de ciuperci cu legume (nu mai mult de 3 minute, deoarece legumele au fost calite o data).

Amestecati compozitia cu orezul. Adaugati mararul tocat si foile de dafin intregi si infasurati compozitia in frunze. Puneti sarmalele la foc in sos de rosii sau bulion. Turnati apa cat sa depaseasca sarmalele din oala cu un deget sau maxim doua degete. Cand s-au fiert, se scot de pe aragaz si se servesc calde.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!