close

Sarmale de post ca la Salaj – O reteta de mult uitata – Sarmale cu pasat si calbas

Sarmale de post ca la Salaj – O reteta de mult uitata – Sarmale cu pasat si calbas

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente (40 buc.):

3 cepe mari
250-30 0g pasat
1 lingura untura
1 varza murata
½ lingurita de piper
1 si 1/2 lingurita boia
½ lingurita de cimbru
1 buc. calbas
Mod de preparare:

Varza o spalam bine si o desfacem foi. Scoatem nervurile din mijloc de la fiecare frunza si le punem deoparte. Nu le aruncam deoarece se pun pe fundul oalei in care vom coace sau fierbe sarmalele. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Pasatul se pune intr-un vas, se acopera cu apa rece astfel impuritatile se vor ridica deasupra apoi se arunca apa, repetam operatiunea pana apa ramane curata.

Intr-o tigaie mai mare incingem untura si adaugam ceapa tocata. Lasam sa se caleasca bine la foc mic, amestecand usor apoi adaugam cimbru, piper si boia. Mai lasam sa se patrunda aromele 1-2 minute si adaugam pasatul. Amestecam bine si compozitia este gata. Punem in mijloc la fiecare frunza o lingura de umplutura si rulam usor apoi rasucim capetele si le impingem usor inauntru. Nu puneti foarte multa compozitie pentru ca pasatul se umfla la fiert.

Ungem fundul oalei (eu am folosit o oala de pamant pe care am tinut-o in prealabil 30 de minute in apa ) cu putina untura, apoi punem nervurile de la frunze, daca va raman frunze de varza tocati cateva si le puneti si pe ele iar deasupra asezam bucata de calbas.

Inconjuram “regele” cu sarmale, il si acoperim iar deasupra punem varza tocata. Turnam un pahar de apa si unul de bullion si bagam oala la copt la foc potrivit (170 grade Celsius), timp de 2-3 ore.
Servim sarmalele fierbinti cu bucati de calbas si, daca va place, cu smantana.

Reteta de sarmale cu pasat si calbas ne este recomandata de haisagatim.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!