close

Salveaza-ti reteta aceasta ca sa stii data viitoare cum sa faci budinca de orez cu ciocolata

Salveaza-ti reteta aceasta ca sa stii data viitoare cum sa faci budinca de orez cu ciocolata

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

1/2 kg orez
1 l lapte
200 g zahar
1 l apa
1 esenta rom
5 oua
200 g ciocolata
2 linguri cacao

Mod de preparare:

Amesteca laptele cu apa si pune totul la fiert. Cand da totul in clocot, adauga orezul spalat si scurs si lasa sa fiarba cam 20 de minute. La jumatatea timpului de fierbere, adauga zaharul si esenta de rom, apoi amesteca si lasa la racit.
Dupa ce orezul s-a racit, amesteca-l cu galbenusurile si pudra de cacao. Adauga albusurile batute spuma batute tare si ciocolata taiata bucati si amestec-o usor, cu o lingura de lemn, de jos in sus.
Toarna amestecul intr-un vas termorezistent uns si tapetat si da totul la cuptor pentru o ora, la foc mic.
Serveste budinca simpla sau cu smantana deasupra.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!