close

Salata „Poiana cu ciupercute” – Demna de a fi pusa pe orice masa de sarbatoare

Salata „Poiana cu ciupercute” – Demna de a fi pusa pe orice masa de sarbatoare

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Aceasta salata este foarte gustoasa, dar si foarte frumoasa la exterior. Se prepara foarte usor si va avea mare succes pe masa de sarbatoare. Toti oaspetii vor manca cu mare pofta din aceasta bunatate de salata. iti sugeram s-o incluzi neaparat in meniul pentru masa de sarbatoare, o sa-ti uimesti oaspetii garantat.

Taiati marunt ceapa verde si patrunjelul. Fierbeti cartofii si morcovii pana sunt moi. Apoi ii lasati sa se raceasca si ii dati prin razatoare cu gauri mari. Fierbeti pieptul de pui in apa cu sare, pana este gata, scoateti carnea din apa si lasati la racit, apoi o taiati cubulete. Taiati felii castravetii marinati.

Asamblati salata de sus in jos, intr-un inel detasabil tapetat cu folie alimentara. In tava pregatita puneti primul strat de ciuperci (scurse bine de marinada), cu capurile in jos. Peste el distribuiti ceapa verde si patrunjelul.

Peste ceapa puneti stratul de cartofi si ungeti cu maioneza. Apoi urmeaza un strat de castraveti marinati si stratul urmator de morcovi. Peste stratul de morcovi repartizati uniform bucatile de carne si ungeti cu maioneza. Dati cascavalul prin razatoare cu gauri mascate si il distribuiti peste maioneza. Puneti salata la frigider pentru 4 ore sau peste noapte. Inainte de a o servi faceti urmatoarea procedura: intoarceti forma cu salata pe o farfurie pe care va fi servit, scuturati bine pana se desprinde de peretii tavii si scoateti folia alimentara.

Bonus:

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Tort oreo.

Lista de ingrediente pentru blat:

-80 grame unt;

-240 grame biscuiti Oreo.

Lista de ingrediente pentru crema Oreo:

-500 grame Philadelphia;

-170 grame biscuiti Oreo;

-180 grame zahar;

-400 mililitri frisca lichida 30%:

-doua lingurite extract de vanilie.

Lista de ingrediente pentru ganache:

-70 grame frisca lichida;

-70 grame ciocolata cu lapte/neagra.

Lista de ingrediente pentru decor:

-40 grame frisca lichida;

-opt biscuiti oreo.

Citeste si: O reteta nemaipomenita de cheesecake cu banane care nu necesita coacere

Cum se prepara:

Prepararea blatului:

1. Se pun biscuiti intr-o punga si se baga la congelator, apoi se zdrobesc.

2. Luam un bol si punem biscuitii si untul topit, apoi amestecam.

3. Luam o forma si punem compozitia, urmand sa formam blatul.

4. Se baga la rece pentru zece minute.

Prepararea cremei:

5. Se mixeaza branza pentru un minut, apoi punem zaharul si amestecam.

Citeste si: Cel mai bun cheesecake cu ciocolata – Toti iubitorii de prajituri il vor adora

6. Se pune frisca si se mixeaza pana se ingroasa, apoi punem biscutii maruntiti si amestecam.

7. Se pune peste blat si uniformizam.

8. Se baga la rece pentru cel putin sase ore.

Prepararea glazurii:

9. Frisca se fierbe, apoi se pune ciocolata si ia de pe aragaz, urmand sa o lasam pentru doua minute, apoi amestecam.

10. Se pune peste prajitura si se lasa sa se linisteasca pentru o ora, apoi se scoate din froma si se pun deasupra 8 biscuiti taiati in bucatele.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!