close

Salata “Ecaterina” – Nimeni nu va refuza o portie, fara nici o exceptie

Salata “Ecaterina” – Nimeni nu va refuza o portie, fara nici o exceptie

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Salata “Ecaterina” este una dintre cele mai simple si gustoase salate, care poate fi servita la orice ocazie. Se prepara extrem de usor, este delicioasa, foarte aromata, consistenta si pe buzunarul fiecarei gospodine. Aceasta salata poate fi servita si in zilele de post, daca veti praji ceapa in ulei. Salata “Ecaterina” va fi apreciata de toti cei care o vor gusta!

Citeste si Salata de dovlecei este asa de grozava, ca la noi in casa a devenit obligatoriu sa o gatim saptamanal

Ingrediente:

2-3 castraveti murati
1 cutie de porumb conservat
1-2 ardei grasi rosii
1 cutie de ciuperci marinate
1 ceapa medie
maioneza
unt

Mod de preparare:

Taiati ceapa cubulete si prajiti-o in putin unt pana va deveni aurie. Adaugati ciupercile si prajiti timp de 5 minute. Lasati ciupercile cu ceapa sa se raceasca si amestecati-le cu ardei si castraveti taiati cubulete, adaugati porumbul conservat. Asezonati salata cu maioneza inainte de servire.

preluat de pe bucatarul

Fiindca sunt pe cale sa apara verdeturile de primavara, iata o reteta cu urzici, cu fasole ca sa fie mai consistenta.

De ce ai nevoie ca sa faci salata de urzici cu fasole boabe:

1 gramada medie-mare de urzici proaspete, curatate de codite, spalate si scurse
1 conserva de fasole boabe alba
2 catei de usturoi, zdrobiti
ulei de masline extravirgin
1/2 lamaie
sare si piper dupa gust
Cum prepari salata de urzici cu fasole boabe:

Pui urzicile in oala speciala pentru fierbere la abur si le tii 10-15 minute, sau la fiert in apa fierbinte 7-10 minute. Scurgi fasolea si o pui intr-o cratita cu usturoiul zdrobit, uleiul de masline si zeama de lamaie, tii cateva minute pentru a se incalzi. Combini urzicile fierte la aburi cu fasolea si asezonezi cu sare si piper, dupa gust.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!