close

SALATA DE IARNA CALDA

4-2

INGREDIENTE:

100g quinoa
250g broccoli mov incoltit
2 portocale
1 lingura de tahini
1 lingura de otet de vin rosu
1 lingurita de miere lichida
ulei de masline extra virgin
200g varza kale (diferite culori)
30g alune de padure
MOD DE PREPARARE:

1.Gateste guinoa urmand instructiunile de pe ambalaj, apoi scurge apa.
2.Pune o tigaie grill mare pe foc mediu.
3.Curata broccoliul si gateste-l in transe 8-10 minute, intorcandu-l ocazional.
4.Pentru dressing, stoarce sucul de la 1 portocala intr-un bol.Amesteca-l cu tahini, otetul de vin rosu, mierea si 2 linguri de ulei, apoi asezoneaza dupa gust si lasa-l deoparte.
5.Curata varza kale si pune frunzele intr-un bol mare. Cu mana, maseaza frunzele cu putina sare 1 minut.
6.Dupa ce broccoliul este gata, pune-l peste varza kale si adauga jumatate din dressing. Adauga quinoa si amesteca bine.
7.Pune tigaia in care ai gatit broccoliul din nou pe foc mare si rumeneste alunele de padure pana devin aurii, apoi toaca-le.
8.Mai adauga putin dressing peste salata si amesteca din nou, apoi aranjeaz-o pe un platou mare.
9.Curata portocala ramasa, feliaz-o in rondele si pune-o peste salata.Presara alunele pe deasupra si serveste imediat.